Stranka slobode i pravde upitala ko je dozvolio štand Vojislava Šešelja u Kruševcu na kome je promovisana knjiga u kojoj se širi fašizam i rasizam

SSP: Ko je dozvolio postavljanje štanda SRS u Kruševcu
SSP: Ko je dozvolio postavljanje štanda SRS u Kruševcu

Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je danas policiju, komunalnu miliciju i gradsku upravu u Kruševcu kako su dozvolile postavljanje štanda i promociju knjiga lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koje su zabranjene zakonom i krše Ustav jer promovišu fašizam i rasizam.

Ta stranka u saopštenju je ocenila da su knjige Vojislava Šešelja zabranjene na osnovu Zakona o sprečavanju diskriminacije i da direktno ugrožavaju i targetiraju pojedince i gradjane Srbije, a usmeravaju mržnju i vredjaju kadrove opozicije.

„Napominjemo da je ovo poslednji put da mirno reagujemo na bilo kakvu pojavu fašizma na ulicama grada Kruševca, čiji su gradjani fašizam pobedili, proterali i pregazili još 14. oktobra 1944. godine i izborili se za slobodu“, naveo je kruševački odbor SSP-a ističući da očekuje reakcije nadležnih.

SRS je prethodno saopštila da su njeni aktivisti danas u Kruševcu vredjani, i da je jedna osoba otimala knjige Vojislava Šešelja i bacala ih sa štanda gde su besplatno deljene.

„Najoštrije osudjujemo ovakav vid fašizma i nasilničkog ponašanja pripadnika dosmanlijskog režima okupljenih oko Miroslava Aleksića (Narodna stranka). Napominjemo da smo, uprkos svim uvredama koje su izrečene na naš račun, ostali mirni i dostojanstveni“, navela je SRS.

Izvor: Novimagazin.rs

Link: https://novimagazin.rs/vesti/242331-ssp-ko-je-dozvolio-postavljanje-standa-srs-u-krusevcu

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply