Stiže kuvajtski kredit u Srbiju

Foto: Ilustracija, (sxc.hu)

Kruševac — Ambasador Kuvajta Favzi Abdulaziz Ahmad el Džesem izjavio je da će Kuvajtski razvojni fond iduće godine odobriti Srbiji novi kredit za navodnjavanje.

Foto: Ilustracija, (sxc.hu)

Ambasador Kuvajta Favzi Abdulaziz Ahmad el Džesem izjavio je danas u Kruševcu da će Kuvajtski razvojni fond iduće godine odobriti Srbiji novi kredit za navodnjavanje.

„Kao ambasador imam zeleno svetlo od rukovodstva da sa Srbijom pojačam ekonomsku saradnju i trgovinu“, kazao je ambasador, istakavši da je u maju ove godine obeleženo i 50 godina od potpisivanja sporazuma o diplomatskim odnosima sa Jugoslavijom.

Srbija je lepa zemlja i ima dosta potencijala, ocenio je ambasador i napomenuo da je sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem razgovarao o tome da Srbiju uskoro posete biznismeni, trgovci i mediji iz Kuvajta, kako bi se lično uverili i prikazali te potencijale.

On je pozvao firme iz Kruševca da se obrate ambasadi Kuvajta u Beogradu, ukoliko smatraju da postoji mogućnost za saradnju i istakao da će ambasada napraviti dalje kontakte sa Privrednom komorom Kuvajta.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je sa ambasadorom Kuvajta obišao Fabriku ulja, Fabriku maziva i Ribarsku banju rekao je na konferenciji za novinare da taj grad ima veliku šansu u banjskom turizmu, kao i da Kruševac traži partnere sa kojim bi se na obostranu korist unapredila proizvodnja.

„Danas obilazimo FAM, Fabriku ulja, i Ribarsku banju, a Kancelarija za ekonomski razvoj predložiće ambasadoru nekoliko projekta“, rekao je Gašić, istakavši da će se u drugoj polovini godine raditi na privlačenju investicija.

„Posle dobijanja datuma, a iskreno se nadam da ćemo ga dobiti u junu, maksimalno ćemo se angažovati oko investicija i zapošljavanja gradjana Srbije“, rekao je Gašić, koji je i potpredsednik Srpske napredne stranke.

On je dodao da će se tog dana (28.juna) u Kruševcu održati sednica Vlade, a biće prisutan i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply