Stabilizuje se grejanje, ljudski faktor uzrok kvara

grejanje-radijatori

Kruševac je konačno počeo da se greje. Kotlovi kruševačke Gradske toplane potpaljene su danas u 10 sati, mada sve pumpe nisu iz opreznosti još pušten e u pogon, ali za radnike ovog javnog kruševačkog preduzeća koji rade u tri smene ima mnogo posla na odmuljavanju cevi i otklanjanju šljunka i kamenja koje su, posle ogromne havarije zatečeni u sistemu.

 

grejanje-radijatori

 

 

 

Odmuljavanje toplovodne mreže i sistema toplane trajalo je tri dana, a zbog pojave vazduha pretila je opasnost još veće havarije. U pomoć ovom javnom preduzeću , koje je zadesila havarija, pritekli su vatrogasci, kao i ekipe iz ,,Trajala,, , ,14. oktobra,,, Hemijske industrije ,,Župa,, i drugih fabrika.

Najveći deo korisnika Toplane, njih preko 80 odsto, proteklih dana imao je hladne radijatore, pa su zbog hladnoće , škole skratile časove na 30 minuta.

Direktor Toplane Dragan Azdejković je danas najavio utvrđivanje odgovornosti izvođača i podizvodjača radova čijim je nemarom ili namerom, proletos, ogromna količina fljunka i kamenja dospela u toplovodni sistem.

-Neko će morati da odgovora zbog toga što je učinio ovom gradu, izjavio je Dragan Azdejković, direktor Toplane.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply