Sportski klubovi koji naplaćuju članarinu neće primati novaz iz budžeta

deca_i_sport

Većnici grada Kruševca dogovorili su da će klubovi, ekipe ili škole sporta koje naplaćuju članarinu, biti uskraćene za novac iz budžeta. Odluka je na mestu, tim pre što, u vreme besparice, ionako siromašni kućnim budžetima roditelji nisu kadri, na primer, da redovno izmiruju obaveze za talentovanu decu, ili onu koja to sebe smatraju.

deca_i_sport

Ovakav stav izazvao je buru negodovanja kod onih koji to godinama rade, ali su se vrlo brzo snašli. Članarinu su zamenili donacijom ili možda, sponzorstvom, misleći da će tako porevariti većnike. Da i dalje imaju jare i pare.

Priča se da ovakvo ponašanje sportista ne pije vodu. Da niko neće dozvoliti prelivanje novca koji poreski obveznici i drugi izdvajaju, pored ostalih i za ove potrebe. Da je to samo pusta želja čelnika koji vode pojedine sportove u gradu. Da niko nikog neće prevariti ili primorati one koji su uredili deobu budžetskog kolača promeni odluku. Istina u prošlosti je bilo takvih primera, pa su preko noći krojeni spiskovi ko će koliko dobiti para.

Utisak je da je ovakva praksa davno prošlo vreme. Bez obzira na primedbe kojih će uvek biti kada se deli novac. Podržavam odluku o zaštiti budžeta, pa ma koliko bila nepravedno urađena deoba para, kako tvrde neki klubovi. Jer to ne znači da neko ima prava, čak i dobrovoljno od strane roditelja, da šamara porodičnu kasu. Ovo se naročito odnosi na registrovane klubove, koji nemaju takmičarske ekipe i pripadaju sportskim školama.

Svestan sam odgovornosti pred sportskom mlađarijom podrškom odluke kruševačkih većnika. Smatram, međutim, da će takvo ponašanje doprineti boljoj organizovanosti u ovoj oblasti. U suprotnom i dalje će onima kojima je novac itekako potreban uvek biti malo, a onima koji izdvajaju i nemaju povratnu inoformaciju zašta je i ko potrošio pare uvek biti malo više od mogućeg.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply