Sportom menjamo dijabetes – dijabetičari se moraju baviti sportom, kako bi na zdrav način regulisali svoje zdravstvene probleme!

Manifestacija „Sportom menjamo dijabetes“ u Kruševcu – Manifestacija „Sportom menjamo dijabetes“ održava se treću godinu za redom, a njen cilj je da pokaže da osobe koje imaju šećernu bolest moraju i mogu aktivno da se bave sportom

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti održalo je u nedelju 16. oktobra sportsko-edukativnu manifestaciju „Sportom menjamo dijabetes“ u Kruševcu, u kojoj je učestvovalo 150 mališana iz dvadesetak gradova Srbije.

Na kruševačkom izletištu na Bagdali, oko 150 dece obolele od dijabetesa vežbalo je sa trenerima atletiku, košarku i fudbal, igralo badminton i između dve vatre, crtalo i slikalo.

Lekari i sestre merili su deci nivo šećera u krvi pre i posle vežbanja kako bi pokazali da fizička aktivnost pozitivno utiče na njihovo zdravlje i da ona treba da bude sastavni deo terapije i prevencije razvoja bolesti.

Tokom edukativnog dela manifestacije endokrinolozi su ukazali na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću kojom se, ne samo kontroliše telesna masa, već vežbanje ima i veliki psihološki učinak. Povećava se samopouzdanje, smanjuje se zavisnost od lekova i, što je najvažnije, uspostavlja se kontrola nad bolešću.

Manifestacija „Sportom menjamo dijabetes“ održava se treću godinu za redom, a njen cilj je da pokaže da osobe koje imaju šećernu bolest moraju i mogu aktivno da se bave sportom.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu je veoma teška, drugi dan zaredom beleži se trocifreni rast broja inficiranih osoba
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply