Sporno obrazovanje – Ni ministar Gašić ne zna koju srednju školu je završio!

bratislav gašić, dokument foto dragana udovičić

Prvi čovek vojske tvrdi da ima diplomu kruševačke gimnazije, ali ga nema na spisku svih maturanata iz tog grada. Na njima su mnogi poznati Kruševljani, ali ne i ministar. Gašić na to pitanje nema objašnjenje

bratislav gašić, dokument foto dragana udovičić

Sumnjivo lice…Bratislav Gašić

 

Šta je od škole završio ministar odbrane Bratislav Gašić, prava je misterija – dok se u njegovoj biografiji navodi da je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a maturirao u kruševačkoj gimnaziji, na zvaničnoj internet stranici te srednje škole nigde nema njegovog  imena, i to na spisku svršenih gimnazijalaca još od pretprošlog veka pa sve do 2005. godine!

Zanimljivo je i da Bratislava Gašića, inače bivšeg gradonačelnika Kruševca, nema ni na spisku ni na plakatu poznatih Kruševljana koji su završili tu školu, među kojima su bivši ministar kulture Nebojša Bradić, glumac Vojin Ćetković, pokojni Miodrag Petrović Čkalja,  Vlastimir Ðuza Stojiljković, pa i glumica Nataša Šolak. Ako ništa drugo, pitanje je zašto ministar nije zaslužio da se tu nađe, makar i kao dugogodišnji uspešni biznismen. Naravno,
ukoliko je tu školu završio.

 

 

Da nije greška?

Biljana Dačić, sadašnja direktorka Gimnazije u Kruševcu, kaže da ne može sa sigurnošću da tvrdi da je ministar maturirao u toj školi.

– Direktorka sam Gimnazije dve godine, a što se tiče diplome, morala bih da kopam po papirima. Autorka monografije je gospođa Radmila Mišić, možda je ona napravila neku grešku – kaže Dačićeva.

Ministar je, kako tvrdi, na zahtev sadašnje direktorke Gimnazije Biljane Dačić imenovan za predsednika organizacionog odbora za proslavu 150 godina postojanja škole, što mu je očigledno dovoljan dokaz da je diplomirao.

Uputili smo pitanja svim srednjim školama u Kruševcu sa zahtevom da nam potvrde da li je ministar bio njihov đak, ali do zaključenja ovog broja odgovore nismo dobili. Pojedine škole pozivale su se na zakonski rok od dve nedelje, koliko je propisano za dostavljanje podataka od javnog značaja, iako je za potvrdu podataka potrebno svega nekoliko minuta.

Master ko Toma

Inače, Bratislav Gašić je krenuo stopama predsednika Srbije Tomislava Nikolića, pa je podneo prijavu za izradu završnog master rada na Ekonomskom fakultetu u Nišu, na kojem je diplomirao pre tri godine. „Politički rizik i cena kapitala individualnog investitora“, rad iz finansijskog upravljanja, Gašić je prijavio 8. maja prošle godine, samo 11 dana nakon što je položio ministarsku zakletvu u Skupštini Srbije. To znači da je u jeku izborne kampanje i pritisnut obavezama gradonačelnika Kruševca pronašao vremena i za fakultet.

Time je „prešišao“ i predsednika Nikolića, koji je, prema pisanju nekih medija, jednom prilikom stigao da za 120 minuta s desetkom položi ispit u Novom Sadu, odveze se za Beograd i prisustvuje mitingu.

Nema ga među poznatima... Na plakatu su Nebojša Bradić, Vojin Ćetković, Ðuza Stojiljković, Čkalja... Nema ga među poznatima… Na plakatu su Nebojša Bradić, Vojin Ćetković, Ðuza Stojiljković, Čkalja…

Kad ministar popunjava formular
ŠKOLOVAO SE U MESTU ROĐENJA

Ministar Gašić je naveo i veoma zanimljivu biografiju u prijavi master rada, u koju je Kurir imao uvid. Tako je napisao da je „osnovnu i srednju školu završio u mestu rođenja“, bez objašnjenja o kojim školama je reč.

Iz zvanične biografije

KO JE BATA GAŠIĆ

Rođen je 30. juna 1967. u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju – smer tehničar u visokogradnji.
Ekonomski fakultet završio je u Nišu. Vlasnik je privatnog preduzeća „Santos“, u čijem sastavu funkcioniše i televizija Plus i preduzeće za proizvodnju čaja i kafe „Santos“. Vodio je ženski odbojkaški klub Kruševac Santos do Prve B lige i direktor je fudbalskog kluba Napredak. Poslanički mandat prestao mu je 29. avgusta 2012, jer je izabran za gradonačelnika Kruševca. Za ministra odbrane izabran je 30. aprila 2014. godine.

 

Ministar odbrane srbije tvrdi da je završio usmereno obrazovanje

GAŠIĆ: KAKO ME NEMA NA SPISKU?

Na pitanje Kurira da li je završio Gimnaziju u Kruševcu, ministar odbrane Bratislav Gašić potvrdno je odgovorio.
Gašić: Da. Usmereno obrazovanje Bosa Cvetić, Kruševac. (U tom periodu gimnazija se zvala Školski centar „Bosa Cvetić“)
Kurir: Koje godine?
Gašić: 1985-86.
Kurir: Na sajtu kruševačke gimnazije, među svim maturantima koji su je do sada završili, nigde nema vašeg imena.
Gašić: Zato što čitate Opozicionar.
Kurir: Ne, čitam spisak sa zvaničnog sajta Gimnazije.
Gašić: Kažu mi ovi moji da su oni nešto istraživali, i po Nišu.
Kurir: Navodi se da ste ranije govorili da ste u Nišu završili gimnaziju. Je li to tačno?
Gašić: Nikad nisam rekao da sam u Nišu završio.
Kurir: Nego u Kruševcu?
Gašić: Tačno. Usmereno obrazovanje, smer visokogradnja.
Kurir: A zašto vas onda nema na spisku onih koji su maturirali? Postoje spiskovi svih generacija, svih učenika koji su dosad maturirali. Nigde nema imena Bratislav Gašić.
Gašić: Nema?
Kurir: Ne, nigde. Kako to objašnjavate?
Gašić: Ne mogu da objasnim uopšte. Ne znam šta ste gledali.
Kurir: Zvanični sajt kruševačke gimnazije. Možete i vi da proverite – odete na sajt i vidite.
Gašić: Nemam vremena da proveravam. Smešno je, stvarno, šta radite. Pozovite direktoricu gimnazije i vidite. Smešno je.
Kurir: Ne znam šta je smešno. Da se meni desilo tako nešto, da me nema na spisku gimnazije ili fakulteta koji sam završila, zvala bih da pitam zašto me nema. Ili bih novinarima pokazala diplomu i gimnazije i fakulteta, crno na belo – izvol‘te.
Gašić: Doneću vam lično svoju diplomu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply