Sporazum NSZ i grada Kruševca o realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja

NSZ

Grad Kruševac i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) – Filijala Kruševac potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja između ova dva subjekta. Sporazum su potpisali gradonačelnik Bratislav Gašić i direktor Filijale NSZ Kruševac Predrag Marković.

NSZ

Sporazumom su predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 81,8 miliona dinara, od čega Grad učestvuje sa 41 milion, a NSZ sa 40,8 miliona.

Sredstva su namenjena zasubvenciju za samozapošljavanje – 32 miliona dinara, otvaranje novih radnih mesta – 30 miliona dinara i javne radove – 19,8 miliona dinara

– Ovo je za Grad Kruševac veoma bitan sporazum, jer na ovaj način želimo da što više pomognemo našim sugrađanima da u narednom periodu dođu do novih radnih mesta. Grad će aplicirati za još neka sredstva, tako da očekujemo još minimum 20 miliona za ovakve namene – izjavio je gradonačelnik Bratislav Gašić.

– Sva dodatna obaveštenja i nedoumice, svi naši zainteresovani sugrađani moći će da dobiju u našoj Filijali, a ova sredstva koja je izdvojio Grad i NSZ su najviša u Srbiji – istakao je direktor Filijale NSZ u Kruševcu Predrag Marković.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply