SNS Kruševac kupuje poslovni prostor Agrobanke za 109000 evra

SNS u Kruševcu kupuje luksuzni prostor Agrobanke za 109.000 evra – Srpska napredna stranka u Kruševcu ušla je u proces kupovine luksuznog prostora Agrobanke u vrednosti od 109.000 evra, saznaje Teleprompter.rs.

Prostorije SNS-a u Obilićevoj ulici

 

Sedište Srpske napredne stranke u Kruševcu trebalo bi uskoro da se iseli iz prostorija u Obilićevoj ulici u luksuzne prostorije Agrobanke u Balkanskoj ulici.

Selidba bi trebalo da bude završena kada Srpska napredna stranka zvanično kupi luksuzni prostor Agrobanke u Balkanskoj ulici 63 u zgradi koja se nalazi u vlasništvu preduzeća “Jastrebac” u stečaju.

Ulaz u zgradu bivše “Agrobanke”

Prema saznanjima portala Teleprompter.rs, Gradski odbor SNS-a u Kruševcu, svi mesni odbori, svi članovi, odbornici, direktori javnih preduzeća, privrednici i ostali koji su preko stranke dobili posao ili su članovi SNS-a, u obavezi su da stranci doniraju novac za kupovinu novog luksuznog prostora.

Prema rečima našeg izvora, na održanoj aukciji, na kojoj se niko nije pojavio osim čelnika SNS-a, pogodbom je dogovorena cena od 109.000 evra.

– Radi se o luksuznom “mermernom” prostoru od 396 kvadrata. Svi članovi kruševačkog odbora SNS-a dužni su da doniraju od 50 do hiljadu evra, u zavisnosti od toga šta su dobili od stranke ili šta očekuju od stranke, priča izvor Telepromptera.

Pojedini odbornici SNS-a u Skupštini Kruševca kao i direktori javnih preduzeća već su počeli da doniraju novac za nove prostorije.

– Odbornici Zoran Vulić, Miroljub Jovanović i Zoran Simović već su donirali po 500 evra, dok je obaveza narodnih poslanika da doniraju pola poslaničke plate. Isti je slučaj i sa direktorima javnih preduzeća i onima koji su dobili posao preko stranke, dodaje izvor.

Nove luksuzne prostorije SNS-a biće uknjižene na ime Bobana Gašića, brata (ne)smenjenog ministra odbrane Bratislava Gašića.

Boban i Bratislav Gašić

Inače, Gašićev brat formalno je vlasnik firme “BG produkt” ispred čije zgrade se često mogu viđati službeni automobili Vojske Srbije.

Prema izvodu iz Katastra, zgrada je u vlasništvu preduzeća “Jastrebac” u stečaju, dok se luksuzni prostor koji naprednjaci planiraju da kupe nalazi u vlasništvu “Nove Agreobanke” u stečaju.

 

Ustaljena praksa

Srpska napredna stranka kupuje nove prostorije preko “donacija” po ustaljenoj praksi. Stranačkim kadrovima u javnim ustanovama i javnim preduzećima određuju se visoke plate koje oni ne zadržavaju u celosti.

Javna je tajna da članovi koji su preko stranke dobili državni posao imaju obavezu da deo plate vrate stranci.

Prema izveštaju Državne revizorske institucije, 3.128 fizičkih lica doniralo je Srpskoj naprednoj stranci u 2014. godini tačno 40.000 dinara.

Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je prošle godine da je više primalaca socijalne pomoći SNS-u doniralo tačno 40.000 dinara.

Među darodavcima naprednjaka locirani su građani koji su primili 8.000 dinara socijalne pomoći, a stranci donirali 40.000 dinara.

Ovde se radi o drugoj proverenoj taktici pomoću koje stranke izvlače novac iz javnih preduzeća.

Naime, stranački direktori koji iz javnih preduzeća izvlače velike količine novca na osnovu nameštenih tendera i ostalih malverzacija, pokradeni novac raspoređuju na više članova koji zatim novac u kešu uplaćuju na račun stranke kao donacije.

Tekst objavljen na Teleprompteru.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply