SNS Kruševac kupuje poslovni prostor Agrobanke za 109000 evra

SNS u Kruševcu kupuje luksuzni prostor Agrobanke za 109.000 evra – Srpska napredna stranka u Kruševcu ušla je u proces kupovine luksuznog prostora Agrobanke u vrednosti od 109.000 evra, saznaje Teleprompter.rs.

Prostorije SNS-a u Obilićevoj ulici

 

Sedište Srpske napredne stranke u Kruševcu trebalo bi uskoro da se iseli iz prostorija u Obilićevoj ulici u luksuzne prostorije Agrobanke u Balkanskoj ulici.

Selidba bi trebalo da bude završena kada Srpska napredna stranka zvanično kupi luksuzni prostor Agrobanke u Balkanskoj ulici 63 u zgradi koja se nalazi u vlasništvu preduzeća “Jastrebac” u stečaju.

Ulaz u zgradu bivše “Agrobanke”

Prema saznanjima portala Teleprompter.rs, Gradski odbor SNS-a u Kruševcu, svi mesni odbori, svi članovi, odbornici, direktori javnih preduzeća, privrednici i ostali koji su preko stranke dobili posao ili su članovi SNS-a, u obavezi su da stranci doniraju novac za kupovinu novog luksuznog prostora.

Prema rečima našeg izvora, na održanoj aukciji, na kojoj se niko nije pojavio osim čelnika SNS-a, pogodbom je dogovorena cena od 109.000 evra.

– Radi se o luksuznom “mermernom” prostoru od 396 kvadrata. Svi članovi kruševačkog odbora SNS-a dužni su da doniraju od 50 do hiljadu evra, u zavisnosti od toga šta su dobili od stranke ili šta očekuju od stranke, priča izvor Telepromptera.

PROČITAJ JOŠ:  Da li je direktor BIA Bratislav Gašić "NA KAZANU" Zorana Jotića Jotke, kako se čulo u prisluškivanim razgovorima najvećih kriminalaca iz Kruševca, treba li verovati kriminalcima?

Pojedini odbornici SNS-a u Skupštini Kruševca kao i direktori javnih preduzeća već su počeli da doniraju novac za nove prostorije.

– Odbornici Zoran Vulić, Miroljub Jovanović i Zoran Simović već su donirali po 500 evra, dok je obaveza narodnih poslanika da doniraju pola poslaničke plate. Isti je slučaj i sa direktorima javnih preduzeća i onima koji su dobili posao preko stranke, dodaje izvor.

Nove luksuzne prostorije SNS-a biće uknjižene na ime Bobana Gašića, brata (ne)smenjenog ministra odbrane Bratislava Gašića.

Boban i Bratislav Gašić

Inače, Gašićev brat formalno je vlasnik firme “BG produkt” ispred čije zgrade se često mogu viđati službeni automobili Vojske Srbije.

Prema izvodu iz Katastra, zgrada je u vlasništvu preduzeća “Jastrebac” u stečaju, dok se luksuzni prostor koji naprednjaci planiraju da kupe nalazi u vlasništvu “Nove Agreobanke” u stečaju.

 

Ustaljena praksa

Srpska napredna stranka kupuje nove prostorije preko “donacija” po ustaljenoj praksi. Stranačkim kadrovima u javnim ustanovama i javnim preduzećima određuju se visoke plate koje oni ne zadržavaju u celosti.

Javna je tajna da članovi koji su preko stranke dobili državni posao imaju obavezu da deo plate vrate stranci.

PROČITAJ JOŠ:  Demokratska stranka traži istragu povodom prisluškivanih telefonskih razgovora kriminalaca u kojima se spominje i Bratislav Gašić

Prema izveštaju Državne revizorske institucije, 3.128 fizičkih lica doniralo je Srpskoj naprednoj stranci u 2014. godini tačno 40.000 dinara.

Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je prošle godine da je više primalaca socijalne pomoći SNS-u doniralo tačno 40.000 dinara.

Među darodavcima naprednjaka locirani su građani koji su primili 8.000 dinara socijalne pomoći, a stranci donirali 40.000 dinara.

Ovde se radi o drugoj proverenoj taktici pomoću koje stranke izvlače novac iz javnih preduzeća.

Naime, stranački direktori koji iz javnih preduzeća izvlače velike količine novca na osnovu nameštenih tendera i ostalih malverzacija, pokradeni novac raspoređuju na više članova koji zatim novac u kešu uplaćuju na račun stranke kao donacije.

Tekst objavljen na Teleprompteru.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply