Snimak divljanja navijača Novog Pazara i najava kažnjavanja odgovornih za incidente

Fudbaleri Napretka pobedili su Novi Pazar u Kruševcu sa 2:1, a meč je ostao u senci prekida i nereda gostujućih navijača.

Sedam minuta pre kraja prvog poluvremena, meč je prvi put prekinut zbog uvredljivih povika sa tribine na kojoj su bile pristalice Novog Pazara, a kada je Napredak poveo preko Božovića u 80. minutu, počeli su neredi.

Pripadnici Žandarmerije ispraznili su taj deo tribine, meč je priveden kraju uz desetak minuta prekida, a kako je sve to izgledalo na terenu i tribinama, svedoči snimak:

http://www.youtube.com/watch?v=xYSf0dCWxqM

Očekuje se da kazni bude, ali će se sve više znati u ponedeljak kada bude održan hitan sastanak. To je potvrdio i direktor Zajednice klubova Jelen Superlige Vladimir Bulatović.

– Ne želim u ovom trenutku da detaljnije komentarišem incidente u Kruševcu. Prikupljaju se izveštaji delegata, komesara za bezbednost, kao i oni dopunski. Na osnovu njih donećemo konačnu odluku. Na neki način imali smo i sreću jer je na utakmici je bio i Milivoje Mirkov, komesar za bezbednost u Fudbalskom savezu Srbije. Kada prikupimo kompletnu dokumentaciju zauzećemo stav – kazao je Bulatović i dodao da će kazni verovatno biti. – Sigurno je da nećemo tolerisati ovakve incidente i da ovo neće proći bez sankcija. To smo pokazali i u prošlosti. Ipak, ponavljam da ćemo odluku doneti na osnovu prikupljenih podataka.

U narednom kolu, Pazarcima će gostovati Crvena zvezda, a mečevi ova dva tima važe za visokorizične. Da li će biti dozvoljeno prisustvo navijača na toj utakmici još nije poznato, jer Bulatović nije želeo da spekuliše.

– Kada budemo doneli odluku o utakmici Napretka i Novog Pazara, razmatraćemo dalje poteze vezane za mečeve narednog kola – zaključio je Bulatović.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply