Sneg se topi, reke nadolaze, moguće poplave!

USLED TOPLjENjA SNEGA I PADAVINA Raste vodostaj reka u okolini Kruševca – Vodostaj Južne Morave na mernoj stanici Mojsinje je porastao za 37 centimetara u protekla 24 sata
 foto S.Babović

foto S.Babović
Sve veće reke u okolini Kruševca beleže porast vodostaja, podaci su Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Kruševac.

Vodostaj Južne Morave na mernoj stanici Mojsinje je porastao za 37 centimetara u protekla 24 sata, što je dovelo do toga da reka bude na koti od 459 centimetara.

„Na snazi je vanredna odbrana od poplava“, napominju u Odeljenju za vanredne situacije.

Reka Rasina je na mernoj stanici Ravni takođe u porastu, na koti je od 127 centimetara. Zapadna Morava je kod Jasike u blagom porastu i iznosi 122 centimetara. Dotok ove u jezero Ćelije ne 18,5 kubika u sekundi, a isticanje 16,8 kubika. Vodosnabdevanje je stabilno.

Saobraćaj na državnom putu 2 A reda Kruševac-Đunis-Deligrad je prohodan, ali se odvija otežano usled vode na putu.

Dva rezerovara od po 1.000 litara sa pijaćom vodom postaljena su u mestu Đunis. Sve nadležne službe su na terenu i autobuski saobraćaj se odvija bez zastoja.

„Aktivirala su se klizišta u Globaru i u Jablaici, a već su aktivna u mestima Zdravinje, Ribare, Mala Reka, Velika Kruševica“, podvlače u Odeljenju za vanredne situacije.

www.Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply