Rasvetljena skoro sva teška kriminalna dela u Kruševcu, osim ubistva kriminalaca Suše i Pete!

Načelnici policije pred novinarima

Istražuju i likvidacije Suše i Pete – Kruševačka policija od početka godine uspela da rasvetli gotovo sva najteža krivična dela

 Načelnici policije pred novinarima

Načelnici policije pred novinarima

UKUPNO 863 krivična dela prijavljena su kruševačkoj polciji u prvih osam meseci ove godine, a nadležni ističu i da su za to vreme uspeli da rasvetle gotovo sva najteža krivična dela: po tri teška ubistva i nanošenje telesnih povreda, ubistvo u pokušaju, devet razbojništava, razbojničke krađe, tri iznude i još 187 krađa.

Načelnici PU Kruševac napominju da istraga o dva ubistva iz 2014. i 2015. godine, koja su najviše i zaintrigirala javnost, nije zanemarena. Reč je, da podsetimo, o likvidaciji Gorana Obradovića Suše (37), koji je do smaknuća septembra 2014. važio za šefa kruševačkog podzemlja, i Gorana Petrovića Pete (48), visokopozicioniranog pripadnika poznate Jotkine grupe, koji je ubijen prošle jeseni.

– Ulažemo maksimalne napore, raspoložive resurse i ozbiljnost da bi bilo rešeno svako krivično delo, kao i ta dva ubistva iz 2014, odnosno 2015. godine – objašnjava Miljan Petrović, načelnik kruševačke policije.

Novi načelnik Odeljenja kriminalističke policije, Ivan Milenković, napominje da je ove godine zabeležen visok procenat rasvetljenih najtežih krivičnih dela, ali da stoji obaveza da će težište rada policije ubuduće biti otkrivanje krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, koja datiraju iz prethodnih godina.

– To će biti konstantan prioritet cele Uprave, pa i Odeljenja kriminalističke policije, ali i naš intenzivniji rad u rešavanju problema nasilja u porodici, kao i suzbijanju trgovine narkoticima – podvlači Ivan Milenković.

U PU Kruševac, gde su posle nekoliko godina organizovali konferenciju za medije, napominju da je stanje povoljnije u suzbijanju kriminaliteta, održavanju javnog reda i mira, a da statistika govori da je ukupno gledajući za 9,16 odsto manje krivičnih dela, nego u istom periodu prošle godine.

– Preventivni rad policijskih službenika dao je rezultat, tako da je broj evidentiranih krivičih dela opšteg kriminaliteta manji za 9,86 procenata nego lane – ističe načelnik PU. – U izveštajnom periodu evidentirana su 722 krivična dela opšteg kriminaliteta, dok je tokom prvih osam meseci lane bilo 801.

Od januara do avgusta 2016. prijavljeno je 745 događaja sa elementima nasilja u porodici i otkriveno 119 krivičnih dela privrednog kriminala, što je za 10,53 odsto manje.

– Bitna karakteristika privrednog kriminala je „latentna prikrivenost“, tako da je zasigurno znatno više takvih krivičnih dela od evidentiranih – naglašavaju nadležni u PU Kruševac, i dodaju da je već nekoliko godina prisutna tendencija smanjenja krivičnih dela u privredi.

DROGA NA KILO

OD januara do avgusta ove godine zaplenjeno je i poslato na veštačenje 11,8 kilograma sušene marihuane, odnosno oko četiri kilograma stabljika marihuane, kao i na desetine grama heroina, kokaina, spida, hašiša, šita, amfetamina, tableta i i oko četiri kilograma stabiljke marihuane.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply