Sin, Petar Malezić, naručilac pljačke i prebijanja majke u Kruševcu

Sin pretučene žene, Petar Malezić, tereti se da je angažovao razbojnike koji su pretukli njegovu majku Milanku i uzeli joj novac i zlato

Petar Peca Malezić (46) iz Kruševca uhapšen je zbog sumnje da je organizovao pljačku i prebijanje svoje majke Milanke (65), a prethodno je uhapšena petočlana grupa razbojnika koji su izvršili kriminalno delo razbojništva, prebijanja i pljačke nesrećne žene.
Kako saznajemo, Malezić je angažovao četvoricu razbojnika koji su u subotu uveče upali u njihovu porodičnu kuću u Ulici Stanoja Miljevića Šeleta, brutalno pretukli Milanku i odneli 24.500 evra i više od kilogram zlata.

Paklena osveta

Osim Malezića, uhapšeni su M. P. (22) iz Paraćina, M. I. (24) iz Aleksandrovca, R. M. (39) iz Paraćina i S. M. (40) iz Kruševca.

– Milanka je bogata. Mnogo para zaradila je u inostranstvu, gde je provela ceo radni vek, a potom u Srbiji kupila nekoliko lokala i kuća i uvećala kapital. Sa sinom, koji stanuje u prizemlju, već godinama ne govori i ne pomaže ga. Snaju je oterala iz kuće, a s komšilukom se ne druži – rekao je posle pljačke jedan od komšija.

Netrpeljivost u porodici, bogatstvo majke i tavorenje nezaposlenog sina bili su povod za sinovljevu osvetu.

– Peca je znao da je njegova majka nedavno prodala lokal u Kruševcu i da ima u kešu oko 25.000 evra, ali nije znao gde su da bi mogao sam da ih uzme, pa je organizovao kriminalnu grupu. Angažovao je druga, koji je organizovao ostale. Malezić je najpre onesposobio alarm i kamere u kući i oko nje, a potom s maloletnim sinom, koji nije ništa slutio, izašao u grad – kaže sagovornik iz istrage.

– Razbojnici su provalili u neobezbeđenu kuću i bejzbol palicama napali Milanku. Najpre su joj vezali ruke i noge, a potom je krvnički udarali da prizna gde su devize. Nesrećnoj ženi napravili su brojne krvne podlive i modrice po celom telu, ali nijedan prelom, jer je bio dogovor da je ne povrede previše. Kad im je naposletku priznala gde su devize, nastavili su da je tuku i odvukli je u drugu sobu da im preda i kilogram zlata i zlatnog nakita. Po obavljenoj pljački lopovi su pobegli iz kuće, a Milanka je posle 15 minuta uspela da se odveže i pozove u pomoć komšinicu, koja je alarmirala Hitnu pomoć i policiju.

Petar se sa sinom vratio kući i glumio zaprepašćenje pred policijom. Međutim, njegovo ponašanje od početka je bilo sumnjivo inspektorima kruševačke policije. Operativnim radom brzo su uspeli da uđu u trag razbojničkoj družini.

Utopili zlato u Bugarskoj

– R. M. i M. I. osumnjičeni su da su nedavno izvršili razbojništvo nad radnikom menjačnice i radnicima u dve trafike u Kruševcu – rekao je za Kurir Miodrag Surla, viši javni tužilac u Kruševcu.

Prilikom hapšenja razbojnika kruševačka policija je pronašla deo oduzetih deviza, ali ne i zlatni nakit i zlato. Razbojnici su u međuvremenu uspeli da pređu granicu i prodaju zlato u susednoj Bugarskoj.

 

Puštena iz bolnice
MILANKI TEŠKO PALO SAZNANJE DA JOJ JE SIN RAZBOJNIK

Milanka Malezić je posle napada provalnika provela nekoliko dana u bolnici, a potom upućena na kućno lečenje.

Saznanje da joj je sin priredio batine i pljačku teže joj je palo od oduzimanja deviza i zlata, i nije želela da komentariše slučaj – kaže sagovornik iz istrage.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply