Sin naručio pljačku majke da bi je naučio pameti i došao do novca

starica, pretučena žena, batine, silovanje, nasilje, žena, starija žena, stara ž

Nisam želeo da bude povređena, već da uzmem pare, kaže Petar Malezić i priznaje da je angažovao batinaše koji su Milanki oteli novac

starica, pretučena žena, batine, silovanje, nasilje, žena, starija žena, stara ž

Nisam želeo da moja majka bude povređena. Hteo sam samo malo da je naučim pameti i da započnem svoj biznis, a ne da zavisim od njene milostinje – rekao je posle hapšenja Petar Peca Malezić, sin Milanke Malezić (65), koju su u njenoj kući brutalno pretukla i opljačkala četvorica razbojnika koje je angažovao Petar.

Prodala lokal

Petar je prošle subote najpre isključio bezbednosne kamere i sa sinom izašao iz kuće u Ulici Stanoja Miljevica Šeleta, a potom su upali pljačkaši sa bejzboj palicama, pretukli Milanku i odneli 25.000 evra i kilogram zlata.

– Majka godinama nije htela da mi pomogne. Ne radim, hteo sam da sam počnem da radim. Bilo je neizdržljivo! Živimo u istoj kući, a ja sam se mučio. Smislio sam plan kako da joj se osvetim. Rekao sam drugarima da je ne tuku, neko samo da je zaplaše i uzmu novac. Hteo sam da izgleda kao klasična pljačka, jer je poznato da je moja majka bogata. Međutim, oni su preterali i brutalno je pretukli. Bili su surovi, odneli su joj sve. Kasnije su hteli da me prevare za opljačkani novac – rekao je Petar policiji.

Malezić je znao da je njegova majka nedavno prodala lokal.

– Znao je da u kući ima mnogo deviza, ali nije mogao da sazna gde ih majka tačno skriva na spratu na kojem je živela. Uplašio se da će ih dati u banku, pa je na brzinu angažovao druga, koji je organizovao grupu za pljačku – kaže sagovornik iz istrage.

Svađe sa sinom

Komšije kažu da Milanka nije bila naklonjena sinu.

– Izuzetno je imućna, zaradila je dosta u inostranstvu i ovde je ulagala u poslove i nekretnine. Znamo za dugogodišnje svađe između Milanke i njenog sina. Peca se oženio, osnovao porodicu, dobili su sina, ali je Milanka favorizovala svoju ćerku. Nesuglasice su najpre počele između Milanke i snajke, koja je zbog njenog ponašanja napustila Petra i ostavila maloletnog sina. Peca nije nigde radio i nekoliko puta se žalio prijateljima kako majka neće da mu pomogne da započne svoj biznis iako leži na milionima – kaže komšija.

Svi u pritvoru

Osim Malezića, uhapšeni su M. P. (22) iz Paraćina, M. I. (24) iz Aleksandrovca, R. M. (39) iz Paraćina i S. M. (40) iz Kruševca. Petorici osumnjičenih je posle saslušanja određen pritvor do mesec dana.

 

Siguran u sebe, zaključak je na osnovu pitanja novinara pre hapšenja
PETAR PRE HAPŠENJA: NEĆE UHVATITI PLJAČKAŠE

Neposredno posle pljačke, u nedelju ujutru, s Petrom je razgovarao novinar Kurira. Na pretpostavku da je pljačku organizovao neko ko je znao da je Milanka nedavno prodala jedan od svojih lokala i da ima keš u kući, Peca je odgovorio: „Nisam znao za prodaju.“
Na konstataciju da će policija brzo otkriti razbojnike, on je rekao: „Ja u to nisam siguran.“

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply