Selektivno rušenje objekata sa gradskog zemljišta – Ring, ABC, itd…

Inspekcijske službe Gradske uprave Kruševac nastavile su akciju, koja je započeta preprošle sedmice, uklanjanja objekata podignutih na gradskom građevinskom zemljištu. Prvi na udaru inpekcijski službi je bio kafe ABC, a krajem prošle nedelje i kafe Ring na Trgu Kosturnica u Kruševcu. Njima je uklonjena bašta koja se nalazi na gradskom zemljištu.

Nakon ova dva kafića trebalo bi da bude uklonjeno još desetak sličnih objekata. Vlasnici srušenih terasa tvrde da se objekti ruše selektivno i da su pojedinci privilegovani, jer imaju veze u vlasti.

Tomislav Mutavdžić, nekadašnji reprezentativac u boksu i vlasnik kafea „Ring“, kaže da je sve uredno plaćao, da je podneo zahtev za legalizaciu ali da nije dobio nikakav odgovor. On kaže da radi već 17 godina i da nije u redu to što mu je tada dato da gradi, a sada , kada je novac uložen, ruši. Mutavdžić kaže da će nakon rušenja kafića njegova porodica ostati bez izvora prihoda, a desetak radnika bez posla.

– Ono što smeta je selektivna primena propisa. Ako uklanjaju bašte „Ringa“, „ABC“, „Mozzarta“, onda treba da uklone i takođe nelegalno podignute objekte u „Vinjaku 5“, kafićima oko Hale sportova i bazena. Vlasnici pojedinih lokala imaju političku zaleđinu i njih niko ne dira, pa će se kola slomiti na nekolicini nas. – tvrdi Mutavdžić.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Marija Lukić: Žene su ucenjene, moćni političar iz Kruševca odvodi vaspitačice i medicinske sestre u svoju vikendicu, ako odbiju gube posao!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply