Sedam učenika zaraženo korona virusom u Rasinskom okrugu, svi se zarazili u kafićima, a u Aleksandrovcu u fabrici sa 500 radnika obustavljena proizvodnja zbog masovnog zaražavanja zaposlenih koji nisu poštovali bezbednosne mere

U Rasinskom okrugu zaraženo 7 učenika, 5 u Trsteniku: Polovina obolelih u Aleksandrovcu iz fabrike – Zbog nepoštovanja mera morali smo da zaustavimo proizvodnju u jednoj firmi u Aleksandrovcu – rekao je dr Predag Pavlović, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Kruševac
Škola, deca, nastava, ranac, maske, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

U Rasinskom okrugu zaraženo je 7 učenika korona virusom, od kojih je 5 u Trsteniku i istakao da se zaražavanje nije desilo u školama nego u kafićima i prodicima.

U Trsteniku i Aleksandrovcu na snazi je vanredna situacija, a o juče ne rade vrtići.

– Razlog za uvođenje vanredne situacije u ove dve opštine nije bio samo porast broja obolelelih nego transmisija koronavirusa među mladima u kafićima, restoranima – rekao je za RTS doktor Predag Pavlović, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Kruševac:

– Vanredna situacija u Trsteniku uvedena je početkom meseca i već sada možemo da kažemo da se ona smiruje, smanjuje se broj zaraženih.

Prema njegovim rečima, u Aleksandrovcu je polovina obolelih bila iz jedne fabrike koja ima 500 zaposlenih, a zbog nepoštovanja mera morali smo da zaustavimo proizvodnju.

Naveo je da je u Rasinskom okrugu zaraženo 7 učenika, od kojih je 5 u Trsteniku i istakao da se zaražavanje nije desilo u školama nego u kafićima i prodicima.

Izvor: Telegraf.rs

Link: https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3255402-u-rasinskom-okrugu-zarazeno-7-ucenika-5-u-trsteniku-polovina-obolelih-u-aleksandrovcu-iz-fabrike

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply