Sastanak Gašića sa generalima povodom proslave Dana Vojske Srbije u Kruševcu

sastanak

U Gradskoj upravi danas je održan sastanak čija je tema bila – sprovođenje svih operativnih aktivnosti vezanih za centralnu proslavu Dana Vojske Srbije Rasina 2013″, dana 20.04.2013. godine. Sastanak je vodio gradonačelnik Bratislav Gašić i generali Vojin Č. Jondić i Jelesije Radivojević.

sastanak

Sve aktivnosti odvijaju se prema zacrtanom planu i unapred utvrđenoj dinamici, čulo se na današnjem sastanku, kome su prisustvovali direktori i predstavnici svih preduzeća, ustanova i kompetentnih službi uključenih u realizaciju centralne proslave Dana Vojske Srbije.

Načelnik uprave Vojske Srbije za operativne poslove, komandant centralne svečanosti dana vojske, general Jondić, podsetio je da se Dan Vojske Srbije obeležava od prošle godine i da je izabran 23. april u spomen na drugi Srpski ustanak. Zbog obaveza najvišeg državnog vrha, čiji se dolazak očekuje, velikog broja stanovmika Rasinskog okruga, odabrano je da se Dan Vojske obeleži u subotu 20. aprila.

„Kruševac je u ovom trenutku najbolji izbor za domaćina, prevashodno zbog njegove istorije i posebne simobilike u ovom trenutku i ja se zahvaljujem na svim uslovima koje ste nam pružili. Takođe, ovo je jedan vid promocije vašeg grada u nacionalnim okvirima“, izjavio je general Jondić.

General Vojin Č. Jondić je ovom prilikom istakao zahvalnost Gradu Kruševcu, izrazio zadovoljstvo saradnjom sa gradskom upravom i zbog poslova koji se privode kraju.

Učesnicima parade biće obezbeđen obilazak grada i kulturno istorijskih spomenika, kao bi nakon povratka učesnici svečanosti na neki način bili i promoteri našeg grada.

Sve nadležne službe: pripadnici Policijske uprave, Saobraćajne policije, Vatrogasna jedinica, Služba hitne medicinske pomoći, Elektrodistribucija, javno-komunalna preduzeća, Služba obezbeđenja i mnogi drugi, koordiniraće svoje aktivnosti i biće prisutni na terenu u meri koja se zahteva od njih. Grad Kruševac omogućiće besplatan prevoz autobusima „Kruševacprevoza“ i zainteresovanim građanima iz Brusa, Aleksandrovca, Varvarina, Trstenika i Ćićevca. Organizovani dolazak u Kruševac je u 10:00 sati, a povratak u 15:00.

Na kraju sastanka, gradonačelnik Bratislav Gašić je uputio izvinjenje žiteljima Kruševca zbog privremenog zatvaranja saobraćaja u zoni odvijanja vežbi, od danas u terminu od 9:00 do 14:00 sati.

Ruta kretanja kolone za Dan Vojske Srbije u subotu 20.04.2013. godine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply