Samo vaspitna mera za svirepo ubistvo na kruševačkom groblju

ubistvo-sipka

Milošu A. (14) iz Kruševca, koji je na kruševačkom groblju 18. marta ove godine metalnom šipkom na smrt ubio komšiju Jovicu Arsenijevića (55), u Višem sudu u Kruševcu izrečena je vaspitna mera do četiri godine maloletničkog pritvora.

ubistvo-sipka

Ovaj dečak, koji je pre toga izvršio više od 200 krivičnih dela, a par meseci pre ubistva komšije prebio jednog čoveka, a potom policiji izjavio da ga je taj Kruševljanin terao na oralni seks za 100 dinara, u Višem sudu u Kruševcu priznao je zločin i , kako saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu, on je pre pravosnažnosti presude , tražio da bude upućen u kruševački ,, Sivi dom,, na izdržavanje kaznene mere.

– Maloletnik je na sudu priznao ubistvo, i tražio da bude upućen u Vaspitno popravni dom pre pravosnažnosti presude. Ali, to je učinjeno ovih dana nakon što je Apelacioni sud u Kragujevcu odbio žalbu odbrane i izrečena vaspitno popravna mera u trajanju do najviše četiri godine je postala pravosnažna. Ovim je maloletniku M.A. za ubistvo počela realizacija vaspitne mere u Vaspitno popravnom domu u Kruševcu , gde će on najverovatnije ostati do najviše četiri godine, ako se u medjuvremenu drugačije ne odluči, potvrđeno nam je u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

vaspitna-ubistvo-1

Pokojni Jovica Arsenijević

Smrskano telo pokojnog Jovice Arsenijevića, kojeg je maloletnik usmrtio na kruševačkom Starom groblju te srede, 19. marta ove godine pronašao je po prijavi komšija njegov rodjeni brat Rade, koji kao radnik JKP,,Kruševac,, radi na groblju. Telo pokojnog Jovice Arsenijevića pronađeno je ispod drveća, sa glavom prema zemlji. Na potiljku su odmah uočeni tragovi udaraca tvrdim predmetom i na stazi, udaljnoj par metara, bila je velika lokva krvi.

Maloletnik je na sudu priznao da je u utorak, u kasnim večernjim satima, posle kraćeg konflikta, metalnom cevi nekoliko puta udario Arsenijevića u glavu, a nesrećni čovek je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply