Samo dva nova slučaja zaraze u Kruševcu, znak je da epidemija Korona virusa slabi, ali oprez je i dalje potreban!

Podaci kriznih štabova govore da je sve manje onih koji su se zarazili virusom korona, najveći broj testova koji pristižu iz laboratorija su – negativni. Mere zaštite i dalje na snazi.

Podaci kriznih štabova govore da je sve manje onih koji su se zarazili virusom korona, najveći broj testova koji pristižu iz laboratorija su – negativni. Mere zaštite i dalje su na snazi u svim opštinama u Srbiji

U KRUŠEVCU NA INFEKTIVNOM ODELjENjU JE PET BOLESNIKA

MEĐU poslednjim uzoraka 85 briseva iz Rasinskog okruga, stigla su dva pozitivna rezultata na KOVID-19. Kako saznajemo,virus je potvrđen kod pacijenta iz Brusa i iz Kruševca,a čekaju se rezultati za još 40 briseva. Stručnjaci ocenjuju da jepidemija u okrugu,ipak jenjava i trenutno je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice hospitalizovano pet pacijenata sa KOVID-19.

Od početka epidemije, na teritoriji okruga, zabeleženo je 343 slučaja KOVID-19, a najviše u Krušecu-265.ALeksandrovac je do pre dve nedelje predstavljao pravo žarište i u ovoj opštini broj potvrđenih slučajeva dostigao je broj 43. U Varvarinu je virus potvđen u 24 slučaja, Ćićevcu -9 i u Brusu 5.Do sada je izlečeno 265 lica, a 31 smrtni slučaj dovodi se u vezu sa KOVID-infekcijom.

PROČITAJ JOŠ:  Preko sto lica zaraženih Korona virusom se trenutno leči na Infektivnom odeljenju Bolnice Kruševac, 135 novozaraženih, ceča zgrada Ambulante 14. Oktobar postaje Kovid ambulanta

U Kruševcu su brojne epidemiološke mere još uvek na snazi,a pored opštih preporuka o distanci i neodržavanja skupov,a još uvek se redovno dezinfikuju svi javni prostori,kao i zdravstvene ustanove i ambulante. Ulazak u avne ustanove i preduzeća nije moguć bez zaštitne maske i rukavica.

Privremena KOVID-bolnica u Hali sportova zatvorena je pre nedelju dana, 130 novih bolničkih kreveta sa kasetama poklonjeni su Opštoj bolnici,odakle su medicinski radnci bili i angažovani u radu ove “terenske” bolncie, dok će nova dijagnostička (dva EKG-a,dva monitora za praćenje vitalnih funkcija,dva ultrazvuka)biti prosleđena Gerontološkom centru u Kruševcu.Za oko mesec dana, u Hali sportova zbrinuto je oko 90 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. (S. B.)

KRALjEVO: UKUPON POZITIVNO 2,88 ODSTO

Od početka epidemije na teritoriji Kraljeva do sada je ukupno testirano 1.770 osoba, od kojih je 51, odnosno 2,88 odsto, bilo pozitivno na kovid-19, saopštio je ovdašnji Gradski štab za vanredne situacije.

Svi uzorci koji su u subotu testirani u laboratoriji Veterinrskog specijalističkog instituta bili su negativni na korona virus, tako da je u minula četiri dana u gradu na Ibru potvrđen samo jedan slučaj infekcije, a rezultati novotestiranih uzoraka očekuju se u ponedeljak pre podne.

Foto G. Šljivić

Prema procenama stručnjaka, epidemiološka situacija na teritoriji Kraljeva je stabilna, ali je neophodno poštovanje svih mera u cilju sprečavanje širenja zaraze jer virus još uvek cirkuliše.

PROČITAJ JOŠ:  Kolo srpskih sestara Žene mironosice pri crkvi Svetog arhiđakona Stefana u Kizborou uputilo donaciju porodici u Lomnici koja teško živi

Pod kontrolom je i epidemiološka situacija u Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji koji i dalje radi pod uslovima karantina. Ovo je jedna od retkih ustanova ove vrste u Srbiji u kojoj nije bilo inficiranih ni među korisnicima, ni među zaposlenima. (G. Ć.)

GORNjI MILANOVAC: DESETI DAN BEZ NOVOOBOLELIH!

DESETI je uzastopni dan bez ijedne potvrđene novoobolele osobe od kovida-19 na teritoriji opštine Gornji Milanovac! Može se reći, da je epidemiološka situacija pod kontrolom – potvrđuje danas prvi čovek lokalne samouprave, Dejan Kovačević. Uprkos toj povoljnoj situaciji, Štab za vanredne situacije, i Kovačević, upozoravaju i na daljnje dosledno pridržavanje propisanih mera (samo)zaštite.

U prijemnoj Kovid-ambulanti Doma zdravlja juče je, kao i prethodnog dana, pregledano šestoro pacijenata.

Od početka epidemije, u Rudničko-takovskom kraju sveukupno je obolelo 58 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli. Broj izlečenih osoba do danas je 48. Trenutno se na lečenju od korona virusa u medicinskim ustanovama, svrstanih u Plan mreže lečenja od korona virusa, nalazi pet pacijenata iz ovog kraja. (M. B.)

BRANIČEVSKI OKRUG:ZARAŽENE 52 OSOBE, OD TOGA U POŽAREVCU 41

PROČITAJ JOŠ:  Kolo srpskih sestara Žene mironosice pri crkvi Svetog arhiđakona Stefana u Kizborou uputilo donaciju porodici u Lomnici koja teško živi

Na području Braničevskog okruga, koji obuhvata grad Požarevac i sedam opština, Kovidom 19 zaražena su ukupno 52 lica. Od toga, u samom Požarevcu zaražena je 41 osoba, u Velikom Gradištu i Petrovcu na Mlavi po četiri, u Žabarima dve i jedna u Žagubici. Do sada nije bilo nijednog slučaja zaraze na područjima opština Kučevo, Malo Crniće i Golubac.

Kovid ambulanta u Požarevcu / Foto D. Novaković

Što se tiče smrtnih slučajeva, zbog Kovida 19 preminule su dve osobe – žena stara 77 godina iz Požarevca i muškarac star 41 godinu iz okoline Velikog Gradišta. Za one koji sumnjaju da su zaraženi i dalje je nadležna Kovid ambulanta, čije je radno vreme od 9 do 17 sati. Ova ambulanta više ne radi u zgradi Doma zdravlja, već u montažnom objektu smeštenom u krugu ove zdravstvene ustanove.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:865340-Epidemija-slabi-U-Krusevcu-dva-nova-slucaja-svi-uzorci-iz-Kraljeva—negativni

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply