Sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga

SAJAM IZDAVASTVA

U Klubu Kulturnog centra Kruševac otvoren je 4. Sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga ,,Rasinski cvet“ i trajaće do 11. oktobra. Pokrovitelj je Grad Kruševac a organizatori Kulturni centar Kruševac, Istorijski arhiv i Narodna biblioteka Kruševac.

SAJAM IZDAVASTVA

O značaju Sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga ,,Rasinski cvet“ i učesnicima govorio je direktor Kulturnog centra Kruševac mr Miroslav Smiljković.

Sajam je otvorio predsednik udruženja književnika Srbije Radomir Andrić.

U nastavku programa urednice Kulturnog centra Kruševac Jelena Protić Petronijević i Ljiljana Panić predstavile su 13 izdanja ove ustanove u kulturi, a u večernjim satima je promocija časopisa za poeziju SRB i Pesnički maraton.

Sutra desetog oktobra svoja izdanja predstaviće Narodna biblioteka Kruševac i Istorijski arhiv Kruševac, a  planiran je i kolaž program ,,Da zemlja ne ostane bez čoveka“. U subotu je dodela nagrada za izdavaštvo ,,Rasinski cvet“ i promocija romana TAI Gorana Gocića.

Otvaranju Sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga ,,Rasinski cvet“ prisustvovali su predsednik Skupštine grada Kruševca Živan Nikolić, pomoćnik gradonačelnika Mirjana Zlatanović, gradski većnici, predstavnici Eparhije kruševačke kao i političkog i javnog života grada.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply