Ruski stručnjaci u borbi sa epidemijom obišli ambulantu i KOVID bolnicu, u prisustvu direktorice bolnice koja nije obišla svoje borce – medicinske radnike (FOTO)

Rusi pomažu Kruševcu – treći put: Eksperti obišli ambulantu i KOVID bolnicu (FOTO) – Sa srpskim kolegama smo pričali o važnim pitanjima kao što su broj obolelih, njihovo stanje, kako je uopšte sve organizovano, razmenili smo iskustva – predočava epidemiolog potpukovnik Konstantin Šipicin. Prisutna je bila direktorica bolnice dr Vesna Stević Gajić, koja nije ulazila u ambulantu i privremenu bolnicu u kojima se medicinski radnici brinu o zaraženim pacijentima, kako bi videla u kojim uslovima se živi i radi i makar pružila podršku svojim borcima – radnicima koji se svakodnevno izlažu riziku da zaraze sebe i svoje porodice!

ZA manje od dve nedelje, ruska stručna delegacija ponovo je u Kruševcu, gde je danas obišla zdravstvene ustanove gde se zbrinjavaju i leče oboleli od KOVID-19 iz celog Rasinskog okruga. Obilasku KOVID ambulante “14.oktobar” i privremene KOVID bolnice u Hali sportova, prethodio je sastanak sa kruševačkim lekarima i epidemiolozima.

– Sa srpskim kolegama smo pričali o važnim pitanjima kao što su broj obolelih, njihovo stanje, kako je uopšte sve organizovano, razmenili smo iskustva – predočava epidemiolog potpukovnik Vojske Ruske Federacije Konstantin Šipicin. – U privremenoj bolnici ćemo videti pacijente sa blagom slikom bolesti, daćemo preporuke što se tiče organizacije u borbi protiv epidemije.

Direktorka Opšte bolnice u Kruševcu dr Vesna Stević-Gajić podvlači da je od početka proglašenja epidemije ovo treća poseta ruskih stručnjaka.

– Svaka njihova sugestija je za nas korisna, kako bi je primenili u daljem radu, kako mi u bolnici, tako i kolege u Doma zdravlja – navodi dr Vesna Stević-Gajić.

Tim ruskih eksperata ocenio je ranije da su u Kruševcu preduzete sve mere u borbi protiv epidemije u skladu sa međunarodnim standardima. Ruski sanitarni tim obavio je i dezinfekciju celog Kruševca,kao i privremene KOVID bolnice, pre nego da se prošle nedelje prime prvi pacijenti.

– Trenutno imamo 40 pacijenata (26 ženskog, a 14 muškog pola), prva dva pacijenta su juče prešla iz Hale u kućnu izolaciju, gde će biti u naredne dve nedelje-predočava dr Saša Zajić, rukovodilac privremene KOVID bolnice. – O pacijentima brine ekipa lekara i tehničara, poštujemo sve epidemiološke mere, a od danas rodbina može dostavljati potrebne stvari članovima porodice koji su kod nas na lečenju.

 Foto S. Babović

REZULTATI SVE BOLjI

SAZNANjA “Novosti” o procentualno sve manje registrovanih pozitivnim slučajevima se potvrđuju i na bolničkom lečenju. U Opštoj bolnici je sa koronom i sličnim simptomima, zbrinuto 97 pacijenata,ali je pozitivnih – 28. Ukupno se od KOVID-19 u zdravstvenim ustanovama u Kruševcu leči – 68 pacijenata.U Rasinskom okrugu potvrđena su 233 pozitivna slučaja (u Kruševcu-180. Varvarinu-23, Aleksandrovcu 16,Ćićevcu- 8,Trsteniku-4 i u Brusu-2 slučaja).

Izvor/Foto: Novosti.rs, Danas.rs
Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:860577-Rusi-pomazu-Krusevcu—treci-put-Eksperti-obisli-ambulantu-i-KOVID-bolnicu-FOTO

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply