Ruski i srpski piloti posetili Kruševac sa ministrom Gašićem

Piloti u Krusevcu

Piloti ruske aviogrupe „Striži“ i vojnog vazduhoplovstva Srbije danas su, na poziv ministra odbrane Bratislava Gašića, posetili Kruševac

Piloti u Krusevcu

Piloti ruske aviogrupe „Striži“ i vojnog vazduhoplovstva Srbije danas su, na poziv ministra odbrane Bratislava Gašića, posetili Kruševac.

Posle obilaska centra grada i razgovora sa građanima, Gašić je rekao novinarima da je pilote pozvao u svoj rodni grad u znak zahvalnosti za sve što su prikazali na vojnoj paradi održanoj juče u Beogradu.

„Pokazali ste zašto se Srbija oseća ponosnom“, rekao je Gašić, zahvalivši ruskim pilotima na tome što su učestvovali na vojnoj paradi povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, kao i predstavnicima srpskog vojnog vazduhoplovstva koji, kako je istakao, „po umeću ne zaostaju za kolegama“.

Gašić je podsetio da je tokom nedavne posete premijera Aleksandra Vučića Moskvi i sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom dogovoreno da akro grupa „Striži“ bude gost Vojske Srbije na, za nas, značajnom jubileju – Sto godina od početka Prvog svetskog rata i 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

On je naveo da je „i više od 100.000 građana koji su juče bili na Ušću moglo da se uveri u sposobnosti pilota Vojske Srbije i gostiju iz grupe „Striži“ koji su demonstrirali vrhunsko umeće“.

Pilot te ruske svetski poznate letačke grupe Sergej Orijaganov je istakao da je za njega i njegove kolege bila velika čast što su nastupali na vojnoj paradi.

On je zahvalio na pozivu da nastupaju na velikom događaju popot obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda od fašizma, kao i građanima Kruševca na dočeku koji su im priredili.

Prema njegovim rečima, piloti te avio grupe su spremni da ponovo dođu i nastupaju u Srbiji, kada budu dobili poziv.

Pilot Vojske Srbije Predrag Bandić je, takođe, zahvalio građanima Kruševca na dočeku koji su priredili ispred Spomenika kosovskim junacima.
„Leteli smo krilo uz krilo, zajedno s kolegama iz Ruske Federacije i to je simbolika koja pokazuje 70 godina dugu spremnost dve armije da se zajedno borimo protiv fašizma“, rekao je Bandić.

Ruski i srpski piloti, kao i Gašić, razgovarali su sa građanima ispred Spomenika kosovskim junacima a mnogi od prisutnih građana su želeli i da se slikaju.

Među srpskim pilotima koji su boravili u Kruševcu bili su i oni koji su pomagali našim građanima tokom majskih poplava, što su spremni da urade, po Bandićevim rečima, kad god bude potrebno.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply