Ruski ambasador u posetu Kruševcu

Čepurin (Tanjug, arhiva)

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin izjavio je danas u Kruševcu da očekuje dobru saradnju s novom Vladom Srbije.

Čepurin (Tanjug, arhiva)

Rusija i Srbija su uvek imale prijateljske odnose i što je dobro za Rusiju, to je dobro i za Srbiju i što je Rusija jača zemlja, to je Srbiji bolje, poručio je ruski ambasador u Kruševcu.

Upitan kakvu spoljnu politiku očekuje od buduće Vlade Srbije, Čepurin je podsetio da je nedavno imao sastanke sa predstavnicima vlasti u Srbiji i da će ih imati i narednih dana navodeći da očekuje dobru saradnju sa budućom Vladom.

Imali smo lepu saradnju i sa ovom Vladom i siguran sam da ćemo imati takvu saradnju i sa budućom Vladom”, rekao je Čepurin novinarima. On je naveo da saradnja izmedju dve zemlje ne zavisi uvek od ljudi već od gepolitičkih stvari.

Čepurin nije želeo da komentariše pisanje stranih medija o ugroženosti izgradnje Južnog toka. “Nećemo razmatrati takva globalna pitanja, tema je Kruševac“, prokomentarisao je Čepurin.

Tokom svoje prve posete Kruševcu, Čepurin je sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem i rukovodstvom grada razgovarao o politici, razvoju zemalja i vezama koje postoje između Srbije i Rusije.

„Naglasili smo da imamo odredjeno iskustvo u saradnji, ali mi ne živimo u prošlosti nego u budućnosti, i imamo lepu budućnost“ – rekao je Ccepurin.

On je izrazio nadu da će u sadašnjosti sa lokalnim vlastima pronaći način saradnje, a mogućnosti postoje u oblastima gradjevinarstva, poljoprivrede, energetike i kulture.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply