Rušenje nelegalnih objekata na jezeru Ćelije

celije-uklanjanje

Vikendicama, kamp prikolicama i svim drugim nelegalnim objektima na jezeru Ćelije je odzvonilo. Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Kruševac danas je vlasnicima nelegalnhjih objekata, kamp prikoliuca, molova, dokova, predmeta i stvari,dalo rok da ih do 28. septembra ukolne iz zopne neposredne sanitarne zaštite izvorišta vod0osnabdevanja akjumulacije ,,Ćelije,,.

celije-uklanjanje

– Ukoliko se ne postupi na navedeni način u datom roku, Gradska uprava grada Kruševca-Odeljenje za inspekcijske poslove i6zvršiće prinudno uklanjanje preko trećeg lica, o trošku vlasnika. Ova odluka doneta je u skladu sa Zaklonom o pšlaniran ju i izgradnji, Zakonom o komunalnim delatnostima i Odlukom o odravamnju čistoće, podizanju i odravanju zelenih površina na područćju grada Kruševca, navode u Odečljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave Kruševca.

Ali, kako je veliki broj nelegalnih objekata postavljen i u zoni akumulacije jezera na reonu Zlatara, koji gravitira Opštini Brus, mnogi se pitaju hoće li bruska opština doneti ovakvu odluku ili će se taj ,,posao,, na uklanjan nelegalnih objekata prepustiti Kruševcu. Bilo kako bilo, ovo je zaista bilo veliko ruglo, koje godinama ugrožava akumulaciju jezera Ćelije sa koga se preko 100 hiljada stanovnuika Kruševca i okruženja snabdeva pijaćom vodom.

Izvor: NovostiTop.com

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply