Rubin svakodnevno otkupljuje grožđe

RUBIN OTKUP GROZDJA

Rubin AD Kruševac vrši otkup grožđa svakog dana od 8 do 21 sat, a cena i uslovi otkupa  isti su kao i prošle godine, saznajemo od tehničkog direktora Marka Malićanina.

RUBIN OTKUP GROZDJA

Jedan od najozbiljnijih otkupljivača grožđa u Srbiji, kruševački Rubin AD, sa otkupom je počeo 10.septembra, i bez obzira na to što je rod ove godine znatno podbacio  u kvalitetu i u količini, odlučili smo da uslovi i cena otkupa bude ista kao i prethodne godine. Za bele sorte – dinar i 20,  i za crvene sorte grožđa – dinar i 30 po procentu šećera, ističe tehnički direktor Marko Malićanin.

Prošle godine, Rubin je ukupno preradio 10 miliona i četriri stotine kilograma grožđa, od kojih su 5 miliona sa sopstvenih plantaža. Prosečni nivo šećera iznosio je preko 20 odsto, a u ovogodišnjoj berbi do sada , prosek je oko 16 i po procenata, nastavlja Malićanin.

Ukoliko poljoprivredni proizvođač nema potvrdu o upisu u Vinogradarski registar, u dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede, omogućeno je popunjavanje prijave na otkupnom mestu, kaže tehnički direktor Rubin-a AD Kruševac Marko Malićanin, dodajući da se isplata vrši isključivo preko tekućeg računa, i to do 30 dana od prijema grožđa – prva rata, i  druga – mesec dana posle isplate prve rate.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply