Rezervoar vrele vode u Lomnici za grejanje Kruševca, nadležni ne reaguju!

Velika Lomnica izvor vode

Pismo našeg čitaoca, koje prenosimo u celini, a odnosi se na izvor vrele vode u Lomnici nadomak Kruševca čijom vodom bi se mogao grejati ceo Kruševac!

Velika Lomnica izvor vode

Na slici je bunar sa mineralnom – kiselom vodom

 

 

Zima se bliži svom kraju, a građani više podižu ruke prem zubatom suncu, nego što stavljaju ruke na hladne ili mlake radijatore.

I dok svi traže da Toplana učini čudo, a čuda se ne događaju kao što se zna, tu na domak grada, na samo 10 km nalazi se rešenje svih problema oko grejanja. Po elaboratu urađenom osamdesetih godina od strane našeg eminentno stručnjaka, prof.dr Nikole Milojevića, sa Geološkog fakulteta, tu u srcu sela Lomnica na dubini od oko 800 m nalazi se rezervoar vrele vode, temperature od oko 90 stepeni.

Profesor je predlagao gradskim čelnicima da se te termalne vode koriste za grejanje grada Kruševca, a mineralna voda za lečenje,čak 11 stomačnih bolesti. I svi su ostali slepi i gluvi. Elaborat je nestao i niko ga nije video godinama. Ja sam ga video kada ga je profesor predao MZ Velika Lomnica, ali je on nestao iz kase i izgubio mu se svaki trag. Elaborat je urađen u najmanje tri primerka. Došao sam u posed tog elaborata sasvim slučajno. Ponudio sam da ga razmotre u opštini i tim povodom bio sa predsednikom MZ kod Pomoćnika gradonačelnika, koja je obećala da će da upozna gradonačelnika sa svime. Nikada nismo više bili na razgovoru, ali ja nisam odustajao, pa sam iskoristio priliku i o svemu tome upoznao i direktora Toplane, Azdejkovića.Osim klimanja glave – ništa.

I tako, dok se narod smrzava, rešenje stoji na 10 km od grada i nikoga to ne interesuje. A možda je sve to i zbog najavljene prodaje Ribarske banje, da se ne pravi konkurencija?

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply