Rekonstruiše se centralni trg u Kruševcu, otvorena pitanja kako je izabran izviođač radova, pitanja saobraćaja i troškova

Rekonstruiše se centralni trg u Kruševcu, otvorena pitanja saobraćaja i troškova

Pre nešto više od mesec dana, počela je rekonstrukcija glavnog gradskog trga u Kruševcu. Sredstva za rekonstrukciju – oko 380 miliona dinara, izdvojena su iz gradskog budžeta. Kompletni radovi bi, prema planu, trebalo da budu gotovi do Vidovdana 2021, kada se obeležava 650 godina od osnivanja Kruševca.

Trg kosovskih junaka u centru Kruševca dobiće potpuno novi izgled i sa drugačijim arhitektonskim pristupom. Čitav projekat je urađen tako da će se vremenom stvoriti mogućnost da se motorni saobraćaj potpuno izmesti iz centra grada. Međutim, zbog radova na rekonstrukciji Trga, uvedena je privremena izmena režima saobraćaja u centru Kruševca, koja je će potrajati do sledećeg juna.

„Šta se menja? Pa, pogledajte, ne možemo da se snađemo da odemo do pijace. Dobro, istrpećemo i to. I mnoge druge stvari smo istrpeli, pa ćemo i ovo.“

„Meni ne smeta ništa, idem pešice (…) Mora da se radi, biće lepo.“

„Iskren da budem, režim saobraćaja malo nam pravi probleme, ali kad je velika investicija, i kada će za narednih 20 godina da bude super, onda je to odlično. Tako da nam to ne smeta uopšte.“

„Da, definitivno utiče na celokupno odvijanje saobraćaja, jer svi idu nekim obilaznicama ili tako nešto.“

Ali, odluka da projekat vrednosti 380 miliona dinara u celosti bude finansiran iz gradskog budžeta, podelila je mišljenja građana, i otvorila pitanje da li je takav potez bio dobar u ovom trenutku.

„Trg je inače bio u dobrom stanju i mislim da nije bilo potrebno da se uopšte rekonstruiše. Sada imamo problem u saobraćaju, jer je pre početka radova to moralo da se pripremi, kako se ne bi stvorio kolaps. I bilo bi razumno da radovi započnu kada se sve to završi, a ne danas“, kaže za N1 Dejan Stevanović, predsednik GO Narodne stranke u Kruševcu.

Na pešačkom ostrvu, na mestu dosadašnjih žardinjera predviđena je izgradnja velike, a na prostoru ispred zgrade Osnovnog suda planirana je mala fontana. Na platou ispred suda, izgradiće se i podzemna garaža.

Inače, pitanja zašto se u situaciji kada zbog epidemije koronavirusa preti ekonomska kriza, izvode radovi na rekonstrukciju centralnog trga, ko je uradio procenu vrednosti tih radova, kako je izabran izvođač i pod kojim uslovima, pitanja su koja su već postavile pojedine političke strukture u Kruševcu. Ali, odgovora nadležnih još uvek nema.

Izvor: N1info.com

Link: http://rs.n1info.com/Vesti/a661195/Rekonstruise-se-centralni-trg-u-Krusevcu-otvorena-pitanja-saobracaja-i-troskova.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply