Rebalans budžeta usvojen da podmiri troškove popločavanja trotoara, samo 5 miliona za vodovod u seoskim sredinama!

Detalj sa zasedanja Skupštine grada na Rasini

Rebalans (ni)je razvojni – Opoziciona DS u Kruševcu lokalnoj vlasti zamera da samo pokriva tekuće troškove. Demokratama odgovorili šef odborničke grupe naprednjaka i gradonačelnik

 Detalj sa zasedanja Skupštine grada na Rasini

Detalj sa zasedanja Skupštine grada na Rasini

 

KRUŠEVAČKA opozicija, odnosno ovdašnja Demokratska stranka je kritikovala usvojeni rebalans budžeta, zamerajući lokalnoj vlasti koju čine SNS i kolicija SPS-JS da planirani utrošak sredstava ne doprinosi razvoju. Aktuelni gradski rukovodioci – koji su se založili da budžet umesto 2,7 milijardi iznosi 2,8 milijardi dinara – nisu im ostali dužni.

– Za seoske vodovode je izdvojeno samo pet miliona dinara, a znate koliko je novca potrošeno na gasifikaciju u selima gde ljudima to i ne treba – smatra Milomir Marinković, odbornik DS u Skupštini grada. – Problem je i u pojedinim školskim ustanovama gde neki radnici nisu primili naknadu za prevoz, dok je u drugima to isplaćeno.

Na optužbe demokrate da budžet ne samo što nije razvojni, već predstavlja budžet tekućih troškova, Živojin Miloradović, predsednik odborničke grupe pod imenom “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, odgovara da se u gradu odvijaju investicione aktivnosti kakve nisu zabeležene u prethodnih 30 godina.

– Budžet je izuzetno razvojan, što se oseća i u gradskim, i u prigradskim sredinama, a investicije u obrazovanje, te zdravstvene i predškolske ustanove su veće nego u vreme kada je sadašnja opozicija bila na vlasti – ističe Miloradović.

Njegov stranački kolega, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, kaže da je uvećanje budžeta za pet odsto, zapravo, usklađivanje obaveza i ostvarenih prihoda…

– Prošlog petka smo prodali dve lokacije od 3,8 hektara na Aerodromu. Njihova ukupna vrednost je 398 miliona dinara i to je ono što je nedostajalo u budžetu, odnosno za ta sredstva smo se borili u prethodne dve godine. Sa lokacijom Narodnog univerziteta Grad je dostigao prihod od 440 miliona dinara, pa prvi put buduće prihode možemo da planiramo na sasvim drugačiji način. Inače, najveći deo tih sredstava će biti utrošen na opremanje novog aerodroma “Rosulje”, ali i na druge planirane investicije – zaključuje Nestorović.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply