Razmirice – gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i 14. Oktobar

Dragi Nestorovic i 14. oktobar

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović zakazao je za danas hitnu sednicu Socijalno ekonommskog saveta , na kojoj će, kako je saopšteno, izmedju ostalog, biti podneto obrazloženje gradonačenika u vezi sa poravnanjem sa IMK „14. oktobar“ o čermu su naveliko pisali medijii.

Dragi Nestorovic i 14. oktobar

 

Sindikalni čelnici u IMK,, 14. oktobar,, navode da je na osnovu sporazuma o vansudskom poravnanju fabrika IMK “14. oktobar” 24. oktobra bivšem direktoru, a današnjem gradonačelniku Kruševca, isplatila prvu ratu na ime ukupnih dugovanja.

 

“Nestoroviću firma za neisplaćene zarade i dnevnice duguje 1,8 miliona dinara. On bi trebalo da na ime nerazduženih putnih naloga vrati 200.000 dinara, pa se došlo do sume od 1,68 miliona dinara duga. Na osnovu sporazuma koji je sklopljen 23. oktobra “14. oktobar” taj dug trebalo bi da mu se isplati u 12 rata, a već 24. oktobra isplaćeno mu je 19.000 dinara kao deo prve rate”, rekao je Ljubiša Velimirović, predsednik Samostalnog sindikata u ovoj fabrici. Sindikat navodi da je “Nestoroviću, koji kao gradonačelnik ima platu 110.000 dinara, overenu knjižicu i plaćeno penziono, upućen zahtev da vrati pare.”

PROČITAJ JOŠ:  Da li je direktor BIA Bratislav Gašić "NA KAZANU" Zorana Jotića Jotke, kako se čulo u prisluškivanim razgovorima najvećih kriminalaca iz Kruševca, treba li verovati kriminalcima?

Na drugoj strani, Nestorović je izjavio da “nisam naplatio apsolutno ništa od “14. oktobra iako mi duguju za zaostale plate i dnevnice,,.

– Radi se o kreditu koji sam uzeo kod Findomestik banke a za koji je preduzeće bilo garant. Banka je skinula novac, izjavio je gradonačelnik, a objavili mediji.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply