Ratni veteran iz protesta zakucao ekser u šaku!

veteran rata

Ratni veteran Velimir Milošević (50) iz Kruševca, koji sa saborcima štrajkuje glađu u Valjevu, danas je ekserom u svoju šaku zakucao poruku premijeru Aleksandru Vučiću.

veteran rata

Milošević je na daščici napisao „Vučiću, hvala ti što misliš o borcima“. Na daščici sa druge strane šake piše „Veljo, ovo nisi trebao da uradiš“.

Njemu je ukazana lekarska pomoć na licu mesta, a Milošević je odbio da bude prevezen u Urgentni centar valjevske bolnice.

On je novinarima kazao da nije imao nameru da se na ovaj način povredi i da je daščice poneo od kuće zbog „problema sa kičmom“.

– Učinio sam to za svoja tri sina i kćerku, kao i za borce Srbije. Niko mi u porodici ne radi, izdržavamo se od moje plate u Javnom preduzeću ‘Poslovni centar’ čiji veći deo ide na otplatu kredita – rekao je Milošević novinarima.

Dodao je kako su štrajkači glađu svesni da je država „u haosu posle poplava“ i da nema novca za isplatu ratnih dnevnica.

– Tražimo ono što nam je obećano, kao i Zakon o boračkoj zaštiti i zdravstvene knjižice – rekao je Milošević.

Štrajkači traže da u Valjevo dođe premijer Vučić kako bi se upoznao sa njihovim problemima i zahtevima. U protivnom, zapretili su da će 10. oktobra biti organizovani protesti širom Srbije.

Tokom januarskog štrajka glađu veterana, takođe u Valjevu, Nebojša Milenković iz Vlasotinca odsekao je sebi mali prst na levoj šaci. Potom je veterane primio tadašnji premijer Ivica Dačić sa kojim je dogovoreno rešavanje problema učesnika ratova u SFRJ od 1990. do 1999. godine.

Štrajkači sada tvrde da taj dogovor nije realizovan, te da ga „ne priznaje“ aktuelni državni sekretar u Ministarstvu rada i boračke zaštite Dragan Popović sa kojim su razgovarali jer im niko drugi nije odgovorio na sličnu molbu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply