Radoica Milosavljević nije ispunio uslove iz ugovora, hoće li biti raskinut ugovor o privatizaciji RTK Kragujevca,. uskoro i RTK Kruševca?!

Stečeni uslovi za poništenje privatizacije RTK

Stečeni uslovi za poništenje privatizacije RTK – Vlasnik Radio televizije Kragujevac, biznismen iz Kruševca Radioca Milosavljević, nije u zadatom roku, koji je, prema kuprodajnom ugovoru istekao sredinom prošle nedelje, u nabavku opreme za tu medijsku kuću investirao predvidjenih 150.000 evra, čime su se, kako tvrdi rukovodstvo Sindikata UGS Nezavisnost u RTK, stekli uslovi za poništenje privatizacije firme.

Stečeni uslovi za poništenje privatizacije RTK

– Milosavljević je, koliko nam je poznato, od 13. oktobra prošle godine do sada, u RTK uneo nešto stare opreme koja ne vredi više od desetak hiljada evra. U nabavku nove opreme nije, medjut im, uložio ni jedan evro, čime je prekršio onu odredbu iz kuprodajnog ugovora prema kpjoj je bio obavezan da u našu medijsku kuću investira 150.000 evra. Sindikat je, zbog toga, pre nekoliko dana zatražio od nadležnih u Ministarstvu privrede treviziju tog ugovora, ali od njih još uvek nismo dobili nikakav odgovor, rekao je našem listu predsednik ogranka UGS Nezavisnost u RTK Goran Antonijević.

Iastakao je, pritom, da je ta sindikalna organizacija pozvala zaposlene u RTK da, početkom ove sedmice, zbog četiri zaostale zarade, stupe, najpre u štrajk upozorenja, a potom da, u zavisnosti od razvoja situacije, totalno obustave rad.

PROČITAJ JOŠ:  Direktor Vladan Cvetanović: Očekuje se veći broj pacijenata u novoj kovid bolnici u Kruševcu

U Sindikatu UGS Nezavisnost kažu da se do sredine prošle nedelje, što je bio rok za okončanje izjašnjavanja, za dobrovoljni odlazak iz RTK, uz otpremnine od po 200 evra po godini radnog staža, prijavilo oko 30 od ukupno 67 preostalih radnika te medijske kuće. Dodatni rok za prijavu istekao je juče.

Izvor: Danas.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply