Radnici odali tajnu: Kruševacput krade na izgradnji puteva!

Zorica Stanković na otvaranju Gašićeve zadužbine, do koje je put uradila po pravilima

Nove optužbe kruševačkih putara: VARALI SMO DRŽAVU praveći loše puteve – Terenski radnici “Kruševacputa” tvrde da njihovo preduzeće potkrada državu tako što u regionalne puteve ugrađuje nekvalitetan materijal.

Zorica Stanković na otvaranju Gašićeve zadužbine, do koje je put uradila po pravilima

– Godinama smo koristili materijal iz našeg kamenoloma u Radmanovu, na Kopaoniku, koji je bez problema dobijao atest. Otkad je na mesto direktorke došla Zorica Stanković, počeli smo da koristimo materijal iz kamenoloma Mirovo kod Boljevca, koji je nekvalitetan jer ima blata i jalovine – pričaju radnici čiji je identitet poznat redakciji “Blica”. Loš materijal se od države naplaćuje kao dobar, a kvalitet izgrađenih puteva i ulica je očajan.

– Mašine se nisu ni pomerile sa regionalnog puta u Poljni, a asfalt je počeo da puca. U Stancima i Lovcima nismo mogli da asfaltiramo zbog ogromne količine blata na podlozi. Nekvalitetan materijal je ugrađen i na kružnom toku u Vrnjačkoj Banji, na Bruskom putu u Kruševcu. Posebna priča je regionalni put Brus-Boturić, projekat sa grebanjem asfalta. Zbog lošeg materijala spuštene su kote, asfalt je samo samleven i tanak sloj stavljen na tu površinu. Samo na tom poslu država je prevarena oko 15 miliona dinara – pričaju radnici pokazujući fotografije sa gradilišta.

PROČITAJ JOŠ:  Poplomljeno staklo na prostorijama Srpske radikalne stranke u Kruševcu

Kažu da su šefovi gradilišta koji su se pobunili zbog očajnog kvaliteta kamena poslati na prinudni.

Varanjem države, kako kažu, obezbeđuju se sredstva za donaciju raznih objekata u Kruševcu koji su povezani sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem.

– Donirali smo sređivanje parkinga i staza u kasarnama “Car Lazar” i “Ravnjak” 2014. i 2015, zatim put do Gašićeve crkve-zadužbine na Bagdali, kao i sokak Gašića u Šavranu. Na oba ova puta vruć asfalt je posut sitnim kamenom. Za 30 i kusur godina koliko radim to su jedina dva kolovoza na kojima je urađeno tako nešto. Cena kvadrata asfalta, debljine sedam centimetara, bez podloge i pripreme, iznosi oko 1.300 dinara. Oba ova puta su dugačka po 300 metara pa se lako izračuna koliko smo donirali – priča jedan od mašinista sa višedecenijskim iskustvom.

Da “Kruševacput” pokušava da uštedi na materijalu priznala je prilikom otvaranja deonice Bruskog puta i direktorka Zorica Stanković.

– Stalno su se žalili kako kasnimo. Mi smo želeli da sa 260 miliona dođemo na 200 miliona i da uštedimo što više. Dobili smo jedan od najlepših bulevara – rekla je tada direktorka „Kruševacputa”. Zorica Stanković se juče nije javljala na telefon kako bi odgovorila na ove optužbe.

PROČITAJ JOŠ:  Jotka reketirao Bratislava Gašića, koji je kasnije kao svedok učestvovao na suđenju Jotki i njegovoj grupi

Rupa dva dana posle asfaltiranja

Kakvog su kvaliteta putevi u Kruševcu najbolje ilustrije slučaj iz septembra 2014. Tada se u Jug Bogdanovoj ulici, samo dva dana nakon završetka radova, pojavila ogromna rupa na kolovozu. Izvođač radova bio je “Kruševacput“!

Vest objavljena na Blicu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply