Radnici JKP Kruševac u tri smene rade na dezinfekciji ulica pranjem hlorisanom vodom

Dezinfekcija ulica širom Srbije – Zbog epidemija koronavirusa komunalne službe širom Srbije imaju mnogo posla, pre svega zbog dezinfekcije prostora i ulica.

U Kruševcu Javno kmunalno preduzeće radi u tri smene. Peru gradske ulice svakodnevno, po posebnom režimu.

Oprane su ulice i u Specijalnoj bolnici „Ribarska banja“, u Staroj čaršiji, a tokom noći opraće se krug gradske bolnice i prostor oko zelenih pijaca u tom gradu. Počela je i dezinfekcija saobraćajnica u seoskim naseljima.

„U ranijem periodu se koristila tehnička voda za pranje ulica i saobraćajnica. Sada se koristi voda sa gradskog vodovoda, znači opštine Kruševac, tako da ona sama po sebi ima dovoljne količine hlora koje su u ovom trenutku sasvim dovoljne da se izvrši dezinfekcija i tretiranje svih asfaltnih površina“, kaže Snežana Radojković, direktorka JKP „Kruševac“.

Cisterne su od ranog jutra i na ulicama Gornjeg Milanovca. Prioriteti su dezinfekcija površina oko zdravstvenih i javnih ustanova.

“Hiperhlorisanom vodom, tri puta dnevno peremo kompletno prostor oko bolnice i oko Doma zdravlja, paralelno sa tim odlukom Štaba za vanredne situacije uzeli smo učešće u sprečavanju širenja virusa i kod objekata za kolektivno stanovanje“, objašnjava Ivan Lazić, direktor JKP “Gornji Milanovac“ ‘

Dezinfikovani su autobusi gradskog prevoznika u Užicu.

U Nišu je dezinfikovana najpre autobuska stanica, zatim centar grada, a u Čačku će komunalno preduzeće taj posao započeti sutra.
šajlić, Nadežda Gavrilović, Dragoslav Gogić

Izvor: Rts.rs

Link: https://www.rts.rs/page/stories/sr/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81/story/3134/koronavirus-u-srbiji/3894361/epiemija-koronavirus-dezinfekcija-ulica-.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply