Putnički saobraćaj na pruzi od Kraljeva ka Jagodini kroz Kruševac

Redovni putnički saobraćaj na pruzi Kraljevo – Kruševac – Stalać – Jagodina od ponedeljka, 13. januara, biće ponovo biti uspostavljen nakon što vozovi osam godina nisu saobraćali zbog stanja železničke infrastrukture, najavljeno je danas iz „Železnica Srbije“.

 

Pošto su pre pet dana stvoreni tehnički uslovi i pruga Kruševac – Stalać osposobljena za saobraćaj vozova na toj relaciji, stručne službe srpskih železnica usaglasile su red vožnje sa lokalnim samoupravama u regionu, prilagodivši vreme polaska potrebama žitelja tog kraja, pre svega, đaka, studenata i zaposlenih.

Prvi jutarnji polazak voza iz Kraljeva je u 4.35 sati, u Kruševcu je u 6.33 sati, Stalaću u 7.06 sati, Paraćinu 7.33 sati, a u Jagodinu, po redu vožnje, stiže u 8.01 sati.
U popodnevnim satima voz iz Kraljeva kreće u 14.28 sati i saobraća do Paraćina, gde, prema redu vožnje, stiže u 17.25 sati.

Mogućnost da putovanje iz Kraljeva ka Kruševcu, Stalaću i Paraćinu nastave ovim vozom imaće i putnici koji stižu u Kraljevo lokalnim vozovima iz Kragujevca, Kosovske Mitrovice Sever i Požege.

PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju

Pored ta dva polaska, Kruševljani imaju još jedan voz i to samo do Stalaća, sa polaskom iz Kruševca u 18.55 sati i dolaskom u Stalać u 19.27 sati.

Iz Jagodine voz kreće u 8.28 sati, a u Kraljevo stiže u 11.57 sati.

Polazak iz Paraćina je u 17.40 sati, preko Stalaća do Kruševca, a iz Stalaća u 19.50 sati, preko Kruševca do Kraljeva gde treba da stigne u 22.20 sati.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply