Puno napuštenih pasa ostavljenih da umru od gladi na Čokotinom brdu

Dnevnom licu Blic prosleđene su jezive fotografije napuštenih pasa koji u blizini puta Kruševac – Kaonik crkavaju od gladi.

 

– Pre dva dana sam autom prolazio tim putem in a Čokotinom brdu, u blizini napuštene kafane, video sam dva izgladnela psa u očajnom stanju. Zaustavio sam auto kako bi him dao nešto da jedu i onda sam doživeo šok! Iz visoke trave i okolnog grmlja izašlo je 15, možda 20 pasa, koji su jedva dopuzali do mene. Bili su kao živi leševi, toliko su mršavi i izgledneli da sam mogao da im prebrojim sve kosti. – priča Kruševljanin Milan Spasojević.

 

Milan je juče, sa dvojicom prijatelja, otišao da nahrani napuštene pse.

 

– Pozvao sam ORPAK, udruženje za zaštitu đivotinja, ali se na njihov telefon niko nije javljao. Pretpostavljam da su nesrećne pse ostavili meštani okolnih sela Gaglova, Kaonika, Đunisa, Jošja da tu uginu bez hrane i vode. Ovo je poražavajuće jer imamo azil za životinje, udruženja za zaštitu životinja, hiljade ljudi svakog dana prođe ovim putem svakog dana a nikoga nije briga. Pitam se da li imamo išta ljudsko u sebi kada možemo nešto ovako da uradimo jadnim i nezaštićenim životinjama – dodaje Milan Spasojević.

 

UPOZORENJE Uznemirujuće fotografije napuštenih pasa koji umiru od gladi :


Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply