Prvorođenim bebama poklon po 50.000 dinara

Poklon za bebe u Krusevcu

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić uručio je  dve poklon čestitke u vrednosti od po 50.000 dinara roditeljima prvorodjenih beba u 2014.godini.

Poklon za bebe u Krusevcu

Čestitke su dobile Jelena Rašković iz Beograda, koja je u dvadesettriminuta posle ponoći na svet donela dečaka teškog 3,1 kilograma i Kruševljanka Olivera Agatonović koja je jutros u 10.45 dobila devojčicu tešku 3,8 kilograma.

“Prošle noći je rođen Janko, dugačak 49 santimetara, i evo sada se upoznajemo”, rekla je Tanjugu majka prvorođene bebe Jelena Rašković zahvalivši gradskoj upravi u Kruševcu na poklon čestitki.

Porođaji su urađeni operativnim putem, bebe su u sasvim dobrom stanju, a i njihove mame”, rekao je novinarima načelnik ginekološko – akušerskog odeljenja Blagoje Milovanović.

Prema podacima ovog odeljenja u 2013. godini rođeno je 1.650 beba što je manje u odnosu na prethodne godine.
Nezaposlene porodilje će i ove godine iz lokalnog budžeta dobijati dva puta jednokratnu pomoć od po 20.000 dinara za šta je opredeljeno oko 57 miliona dinara.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply