Prvi Kruševački vašar proći će bez ringišpila

ringišpil

Poučeni nemilim događajem sa ringišpilom u Soko Banji, zaduženi za izdavanje poslovnog prostora u Kruševcu traže ateste o ispravnosti sprava, a vlasnici ih ne poseduju.

ringišpil

Predstojeći vašar u Kruševcu, koji se tradicionalno održava na Blagovesti, u nedelju, 07. aprila, biće organizovan po strožijim pravilima nego do sada. To se pre svega odnosi na vlasnike zabavnih parkova, ali i sve druge koji su navikli da prodaju na mestima koja nisu u sklopu vašarišta. Tim povodom razgovarali smo sa direktorom poslovnog centra Kruševac.

– Zbog neposedovanja atesta o ispravnosti uređaja, Poslovni centar Kruševac, na licitaciji nije ugovorio postavljanje Zabavnog parka, za predstojeći vašar na Blagovesti. Na licitaciji koja je održana 1. aprila, niko od zainteresovanih nije posedovao atest, istakao je direktor ovog preduzeća Dragi Marković uz napomenu da je licitacija za Zabavni park otvorena do nedelje, 07. aprila. Pored atesta o ispravnosti uređaja, Poslovni centar Kruševac, tražiće i atest nakon postavljanja Zabavnog parka. Novine vezane za održavanje vašara tiču se i preciziranog prostora za te namene, od kružnog toka u ulici Aerodromskoj do ulaza u Stočnu pijacu. Na toj lokaciji obezbeđeno je hiljadu i 200 tezgi, a ulica će, tokom trajanja vašara biti zatvorena za saobraćaj.

I biće vašar u Kruševcu, ali sudeći po kriterijumima Poslovnog centra, u cilju bezbednosti posetilaca, ringišpila ove godine, biti neće. Kao i obično prodavci će doći iz svih krajeva, a roba će se kupovati uz cenkanje, kao što nalažu pravila vašara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply