Prva tehnička škola Kruševac dobila vozilo od naplaćenih saobraćajnih kazni!

Foto:protokol grada

Dobili auto od saobraćajnih kazni – Novo vozilo, “fijat panda” dospela je u vlasništvo Prve tehničke škole, a učenici su donaciju na točkovima dobili zahvaljujući naplaćenim saobraćajnim kaznama na teritoriji grada

 Foto:protokol grada

KRUŠEVAC – NOVO vozilo, “fijat panda” dospela je u vlasništvo Prve tehničke škole, a učenici su donaciju na točkovima dobili zahvaljujući naplaćenim saobraćajnim kaznama na teritoriji grada. U Savetu za bezbednost napominju da vozilo ima duple komande i drugu opremu neophodnu za obuku vozača B kategorije, što je i praksa u bivšoj Mašinsko elektrotehničkoj školi, gde se vožnji uče u okviru saobraćajnih smerova.

– Savet raspolaže budžetom koji iznosi 30 posto od iznosa naplaćenih saobraćajnih kazni, tako smo lane imali na raspolaganju oko 15 miliona dinara, dok u 2016. godini očekujemo budžet od 20 miliona – naglašava Zoran Đorđević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja. – Polovina budžeta izdvaja se za potrebe sređivanja autobuskih stajališta, zebri, trotoara i signalizacija, dok je polovina opredeljenja za edukacije.

Direktor Prve tehničke škole, Bojan Minović, kaže da se za vozače B kategorije u školi obučavaju trenutno učenici četiri odeljenja. Trenutno imaju dva vozila, a u planu je nabavka kamiona za C kategoriju. Đaci, budući mašinski tehničari i tehničari drumskog saobraćaja, vozači motornih vozila, kao i automehaničari imaju sve bolje uslove za školovanje.

Dobrim delom, zahvaljujući predavačima.

– Naši profesori su odlučili da se odreknu naknada za rad u programima dokvalifikacije i prekvalifikacije, što se takođe odvija u školi, kako bi taj novac iskoristili za obnavljanje nastavnih sredstava – ističe Minović. – U protekle dve godine dosta je uloženo u osavremenjivanje obrazovnog procesa.

Vest preuzeta sa web sajta Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply