Prosvetni radnici pooštravaju štrajk, zbog smanjenja plata za novih 2500 dinara

Dobrivoje Marjanović - prosvetni radnici štrajk se radikalizuje

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika u Rasinskom okrugu zbog umanjenih zarada neće prisustvovati nastavničkim i odeljenjskim većima, a najavljuju organizovanje velikog protestnog skupa i radikalizaciju protesta.

Dobrivoje Marjanović - prosvetni radnici štrajk se radikalizuje

Prekršili obećanje da neće kršiti zakon: Dobrivoje Marjanović

– Sa Aktivom direktora škola postigli smo dogovor da ne umanjuju plate nastavnicima i da pokažu solidarnost sa kolegama. Oni su rekli da se slažu s tim i da neće kršiti zakon, a pre dva dana su isplatili umanjene zarade. Zato smo odlučili da na nivou Kruševca više ne prisustvujemo nastavničkim i odeljenjskim većima niti ćemo držati dopunsku i dodatnu nastavu – objašnjava Dobrivoje Buca Marjanović, predsednik USPRS za Rasinski okrug.

U Rasinskom okrugu u štrajku su 32 škole u kojima je većinska Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije. Zarade koje su primili za februar su im umanjene za 2.000 do 2.500 dinara.

 

– To umanjenje se odnosi samo na period od 19. do 28. februara odnosno od momenta kada su druga dva sindikata potpisala sporazum i obustavila štrajk. To znači da bi umanjenje za mart moglo da bude od 8.000 do 9.000 dinara. Na taj način bi plate nastavnika bile svedene na oko 30.000 dinara, a ostali zaposleni bi imali još manje – dodaje Marjanović.

Odluku o tome da li će organizovati protestni skup ispred Školske uprave u Kruševcu članovi USPRS doneće u sredu uveče.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply