– U toku je istražni postupak koji se vodi protiv N. Z. i D. Ć. zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo – kaže, za „Novosti“, javni tužilac Branislav Petrović. – Po završetku istrage, doneće se odluka o podizanju optužnice.

Pastorak ubijenog N. Z. priznao je, prema nezvaničnim saznanjima, u prvim izjavama policiji krivično delo. Ubijeni Ilić živeo je u vanbračnoj zajednici sa majkom N. Z., Julijanom A. (50), u kući gde se i dogodilo ubistvo. Došlo je do rasprave, a Ilić je u tuči koja je usledila podlegao ranama nanetim tupim predmetom po glavi.

– Žrtva je preminula u dnevnoj sobi, kod kreveta, ali pretpostavlja se da je borbe bilo i u drugim delovima kuće – iznosi nezvanično naš izvor. – Ilić nije imao dece sa Julijanom, a iz prethodnog braka ima sedamnaestogodišnju ćerku. Živeo je vrlo skromno, voleo je da pije, ali nije pravio probleme u Konjuhu. Meštani veruju da su problemi nastali kada je u kući počelo da na duži rok boravi više osoba.

Noć pre ubistva, Ilić je viđen kako se tetura po selu, pa su meštani pretpostavili da je bio u alkoholisanom stanju i da je pijanstvo uticalo na to da, nažalost, bude žrtva posle surovih udaraca po glavi.

MEŠTANI POKLANjALI STVARI ŽRTVI

POKOJNI Igor Ilić je živeo u kući koju mu je ustupila porodica iz Konjuha. Neretko, meštani su mu pomagali, poklonili su mu komade nameštaja i šporet. Izdržavao se nadničenjem, uslužno je sekao drva i nije odbijao nijedan posao.

Izvor: Novost.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:851769-Pastorak-imao-saucesnika-Prosirena-istraga-o-ubistvu-Igora-Ilica-45-u-selu-Konjuh-kod-Krusevca