Pronađena sva ukradena oprema iz nove kovid bolnice u Kruševcu, tri muškarca uhapšena

Procenjena vrednost oko 6,2 miliona dinara – EPILOG GRAĐE U KOVID BOLNICI U KRUŠEVCU: Policija kompletirala ukradenu opremu


Pripadnici Poicijske uprave u Kruševcu, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom, uspeli su da pronađu ostatak opreme koja je ukradena iz kovid bolnice, a uvezena je iz inostranstva.

Sada je kompletirana ukradena oprema, vraćena je ovoj zdravstvenoj ustanovi, a protiv trojice muškaraca osumnjičenih za krivično delo prikrivanje podnete su krivične prijave.

Krađa je primećena 12. januara i odmah je prijavljena policiji, koja je 27. januara, zajedno sa BIA, rasvetlila ovo krivično delo.

Tada je uhapšen B. I. (41) iz Kruševca, jer je kod njega pronađen deo ukradene opreme. Prema navodima Policije, imenovani je od 17. do 27. decembra protekle godine iz magacina kruševačke kovid bolnice ukrao uređaje za daljinski monitoring bolesnika, čija je procenjena vrednost oko 6,2 miliona dinara.

Nova kovid bolnica u Kruševcu, sa kapacitetom od 500 kreveta obolelih od korona virusa, izgrađena u rekordnom roku i otvorena krajem decembra prošle godine.

Planirano je da pokriva Kruševac i Rasinski okrug, ali i severni deo Raškog okruga, značajni deo Moravičkog, južni deo Šumadijskog okruga, kao i Toplički. U bolnici se, pored odeljenja inenzivne i poluintenzivne nege, nalaze i prijemno trijažno odeljenje, savremeni dijagnostički centar i laboratorija.

(Kurir.rs/ Ž. M.)

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3616555/epilog-gradje-u-kovid-bolnici-u-krusevcu-policija-kompletirala-ukradenu-opremu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply