Proizvodnja pod plastenicima u južnoj Srbiji – projekat

Plastenici

Očekuje se otvaranje oko 400 radnih mesta, a vrednost investicije u Kruševcu iznosiće od 40 do 50 miliona evra. Projekat „Razvoj plasteničke proizvodnje u južnoj Srbiji“, realizovaće se u Nišu i Kruševcu, i opštinama Bojnik, Leskovac i Leposavić

Plastenici

Fabriku ulja u Kruševcu obišla je delegacija u cilju postizanja dogovora o ustupanju oko 30 hektara zemljišta ovog preduzeća za realizaciju projekta „Razvoj plasteničke proizvodnje u južnoj Srbiji“.

Očekuje se otvaranje oko 400 radnih mesta, a vrednost investicije u Kruševcu iznosiće od 40 do 50 miliona evra, ističe koordinator savetnika Republike Srbije za privredu i ekonomiju, ujedno i izvršni direktor Projekta, Goran Kostić, dodajući da je reč o projektu kojim se grad Kruševac obavezuje da obezbedi zemljište sa infrastrukturom, a strateški partner kompletnu investiciju i tehnološki proces plasteničke proizvodnje.

Projekat „Razvoj plasteničke proizvodnje u južnoj Srbiji“, realizovaće se u Nišu i Kruševcu, i opštinama Bojnik, Leskovac i Leposavić. Ukupna vrednost investicije je 220 miliona evra, a rok za izgradnju tehnoloških, odnosno proizvodnih parkova za plasteničku proizvodnju je 3 godine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply