Privremena Kovid bolnica u Kruševcu se polako popunjava, obezbeđeni odlični uslovi za smeštaj obolelih, iako medicinski radnici rade u nenormalno teškim uslovima zbog opreme koju nose na sebi, ne nedostaje posvećenosti i morala, bolnicu obezbedjuje Vojska Srbije

Novosti” na licu mesta: U privremenoj KOVID bolnici u Kruševcu postoje tri zone i pet ulaza; Trenutno smešteno 27 pacijenata (FOTO) – Pripadnici Vojske Srbije obezbeđuju Halu sportova, gde su zajedno sa pacijentima i dežurni medicinski radnici

 Foto: S. Babović

KRUŠEVAC-U privremenoj KOVID bolnici u Kruševcu trenutno je 27 pacijenata, a svi smešteni su sa potvrđenim virusom korona, ali lakšom kliničkom slikom, saznaju “Novosti” na licu mesta. Pripadnici Vojske Srbije obezbeđuju Halu sportova , gde su zajedno sa pacijentima i dežurni medicinski radnici.

– U svemu su ispoštovane epidemiološke mere, napravljeno je 5 ulaza,odnosno izlaza, za lekare i medicinske sestre i tehničare, posebni ulazi i izlazi za pacijente, kao i poseban ulaz za dopremu hrane- predočava za “Novosti” hirurg dr Saša Zajić, rukovodilac privremene KOVID bolnice u Kruševcu. – U protekla dva dana primili smo 27 pacijenata sa lakšom klinčkom slikom, došli su iz kućne izolacije po usvojenim preporukama, a sa Infektivnog odeljenja su pacijenti koji nemaju dramatičnu kliničku sliku i mogu biti i ovde lečeni.

Trenutno hospitalizovani pacijenti pristigli su iz celog Rasinskog okruga. Među 27 zbrinutih je 14 žena i 13 muškaraca. Najmlađi ima 17, a najstariji 66 godina.

-Hala je podeljena na tri zone, crvenu-”zona infekcije”, žuta-”transfer zona” i zelena zona-za ulaz medicinskog osoblja, to je ujedno i “čista zona”- objašnjava dr Zajić. – Imamo odličnu saradnju sa svim gradskim i republičkim službama, i za sada sve odlično funkcioniše.

U KOVID bolnici mesta ima za 130 pacijenata, a za njihovo lečenje obezbeđeni su novi bolnički kreveti i kasete, kao i nova dijagnostička oprema (ultrazvuk,monitori za praćenje vitlanih funkcija EKG), koja će po završetku epidemije ostati u vlasništvu Opšte bolnice u Kruševcu.

OKRUG: 213 SLUČAJEVA, 21 PREMINUO

U Rasinskom okrugu potvrđeno je 213 slučajeva korona-virusa:u Kruševcu je registrovano 168, Varvarinu-19, a broj obolelih skočio je u Aleksandrovcu i sada ih je 11. U Ćićevcu je 8, Trsteniku 4, a Brusu dva slučaja. Do sada se sa infekcijom KOVID-19 dovodi u vezu 21 smrtni slučaj.

Izvor: Novosti.rs
Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:860055-Novosti-na-licu-mesta-U-privremenoj-KOVID-bolnici-u-Krusevcu-postoje-tri-zone-i-pet-ulaza-Trenutno-smesteno-27-pacijenata-FOTO
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply