Pritvor do 30 dana Zoranu Jotiću Jotki i Igoru Gajiću

Sudija za prethodni postupak, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, odredio je pritvor do 30 dana Zoranu Jotiću Jotki (63), nekadašnjem vođi kruševačkog kriminalnog klana, i njegovom saradniku Igoru Gajiću (45), zbog sumnje da su izvršili krivično delo pomaganja u ubistvu, odnosno saučesništva. Reč je o likvidaciji Dejana Stankovića Ždrokinca (71), 6. juna ove godine ispred kruševačkog hotela „Golf”.

Za glavnog izvršioca ubistva osumnjičen je S. R. (25), za kojim je raspisana međunarodna poternica.

Kako je neposredno posle hapšenja saopštila policija, sumnja se da su I. G. i Z. J. pomagali S. R. za kojim se traga, prilikom ubistva Dejana Stankovića, kao i da su učestvovali u ubistvu Dejanovog sina Vojina Stankovića (41) mesec dana ranije, u kafiću u centru Kruševca.

Pritvoreni imaju debeli policijski dosije, a osuđivani su za brojna krivična dela, koja su navedena u „beloj knjizi” srpske policije. Zoran Jotić je početkom ove godine izašao iz zatvora, posle višegodišnjeg robijanja.

I Dejan Stanković, likvidiran početkom juna ispred pomenutog hotela, imao je veze sa kriminalom, a posle njegovog ubistva policija ga je povezala sa likvidacijom Gorga Darmanovića, koji je ubijen u Novom Beogradu početkom maja ove godine.

Kurir.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply