Pripremljena Hala sportova u Kruševcu za lakše obolele od Korona virusa, cilj je odvajanje porodice od zaraženih lica

POČELO OPREMANJE HALE SPORTOVA: Smeštaj za najlakše pacijente s koronom, štab za vanredne situacije UBRZANO RADI

Kapacitet kruševačke “Kovid-hale” biće veći od 100 kreveta i očekuje se da posao opremanja koja bude gotov do kraja ove,odnosno početka naredne nedelje

Štab za vanredne situacije u Kruševcu užurbano radi na pripremi Hale sportova, koja će biti predviđena za zbrinjavanje pacijenata sa potvrđenim COVID-19 i lakšom kliničkom slikom. Na licu mesta,angažovani radnici unosili su u toku dana pregradne panele, i prostor je vrlo brzo počeo da poprima obrise bolničkog smeštaja.

Kapacitet kruševačke “Kovid-hale” biće veći od 100 kreveta i očekuje se da posao opremanja koja funkcioniše u okviru Sportskog centra Kruševac bude gotov do kraja ove,odnosno početka naredne nedelje. Trenunto je na Infektivnom odeljenju zbrinuto 61 pacijent. U Opštoj bolnici na Infektivnom i drugim odeljenjima mesta ima za 150 pacijenata i oni će se, kao i do sada koristiti uz poštovanje jasno određenih protokola.

U Rasinskom okrugu registrovano je 88 potvrđenih slučajeva korona-virusa,od čega u Kruševcu-60, Varvarinu-15, po 4 u Aleksandrovcu, Trsteniku i Ćićevcu,odnosno 1 u Brusu. Od 30.marta zabeleženo je 9 smrtnih slučajeva sa teritorije okruga koji se mogu dovesti u vezu sa KOVID-19.

Ipak, ono što treba da se istakne je da su testiranja pacijenata koja se teritorijalno prate u Zavodu za javno zdravlje Kruševac od samog početka vanrednog stanja vrlo česta:samo je danas prosleđeno 32 brisa Veterinarsko-specijalističkom institutu u Kraljevu.

Uz to, prvi registrovani slučajevi bili su pacijenti koji su imali brojne kontakte,odnosno radili su na vrlo frekventnim radnim mestima. Stručnjaci u kruševačkom zdravstvu,ali mere Vlade i sa lokala, uticale su da se epidemija u Kruševcu ne poprimi katastrofalne razmere.

Izvor: Srbija Danas

Foto: Krusevac.rs

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/pocelo-opremanje-hale-sportova-smestaj-za-najlakse-pacijente-s-koronom-stab-za-vanredne-situacije-2020-04-07

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply