Pripremljena Hala sportova u Kruševcu za lakše obolele od Korona virusa, cilj je odvajanje porodice od zaraženih lica

POČELO OPREMANJE HALE SPORTOVA: Smeštaj za najlakše pacijente s koronom, štab za vanredne situacije UBRZANO RADI

Kapacitet kruševačke “Kovid-hale” biće veći od 100 kreveta i očekuje se da posao opremanja koja bude gotov do kraja ove,odnosno početka naredne nedelje

Štab za vanredne situacije u Kruševcu užurbano radi na pripremi Hale sportova, koja će biti predviđena za zbrinjavanje pacijenata sa potvrđenim COVID-19 i lakšom kliničkom slikom. Na licu mesta,angažovani radnici unosili su u toku dana pregradne panele, i prostor je vrlo brzo počeo da poprima obrise bolničkog smeštaja.

Kapacitet kruševačke “Kovid-hale” biće veći od 100 kreveta i očekuje se da posao opremanja koja funkcioniše u okviru Sportskog centra Kruševac bude gotov do kraja ove,odnosno početka naredne nedelje. Trenunto je na Infektivnom odeljenju zbrinuto 61 pacijent. U Opštoj bolnici na Infektivnom i drugim odeljenjima mesta ima za 150 pacijenata i oni će se, kao i do sada koristiti uz poštovanje jasno određenih protokola.

U Rasinskom okrugu registrovano je 88 potvrđenih slučajeva korona-virusa,od čega u Kruševcu-60, Varvarinu-15, po 4 u Aleksandrovcu, Trsteniku i Ćićevcu,odnosno 1 u Brusu. Od 30.marta zabeleženo je 9 smrtnih slučajeva sa teritorije okruga koji se mogu dovesti u vezu sa KOVID-19.

PROČITAJ JOŠ:  Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu je veoma teška, drugi dan zaredom beleži se trocifreni rast broja inficiranih osoba

Ipak, ono što treba da se istakne je da su testiranja pacijenata koja se teritorijalno prate u Zavodu za javno zdravlje Kruševac od samog početka vanrednog stanja vrlo česta:samo je danas prosleđeno 32 brisa Veterinarsko-specijalističkom institutu u Kraljevu.

Uz to, prvi registrovani slučajevi bili su pacijenti koji su imali brojne kontakte,odnosno radili su na vrlo frekventnim radnim mestima. Stručnjaci u kruševačkom zdravstvu,ali mere Vlade i sa lokala, uticale su da se epidemija u Kruševcu ne poprimi katastrofalne razmere.

Izvor: Srbija Danas

Foto: Krusevac.rs

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/pocelo-opremanje-hale-sportova-smestaj-za-najlakse-pacijente-s-koronom-stab-za-vanredne-situacije-2020-04-07

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply