Predsednik Nikolić odlikovao Gimnaziju u Kruševcu

predsednik Srbije Tomislav Nikolić

Sretenje: Koga je sve odlikovao predsednik Nikolić – Predsednik Republike Tomislav Nikolić povodom Dana državnosti, 15. februara, potpisao je ukaze o odlikovanju pojedinaca, institucija, pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, saopštila je danas predsednikova Pres služba.

predsednik Srbije Tomislav Nikolić

 

Nikolić je Sretenjskim ordenom prvog stepena za naročite zasluge i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti, a povodom 150 godina rada, odlikovao Gimnaziju u Kruševcu.

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovani su Srpsko geološko društvo, Institut „Mihajlo Pupin“, „Prva tehnička škola“ iz Kragujevca, Prirodnjački muzej iz Beograda.

Među odlikovanima su i institut Zemun Pollje, Matematička gimnazija u Beogradu, Muzička škola „Mokranjac“ iz Beograda, Biblioteka grada Beograda, Institut za mikrobiologiju i imunologiju, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Među nagrađenima su i predsednici Alžira, Angole, Bocvane i više drugih država.

Kada su u pitanju pojedinci, Nikolić je, pored ostalih, odlikovao Mladomira Purišu Đorđevića, posthumno Ranka Žeravicu, akademika Milovana Danojlića, za humanitarnu delatnost Arno Gujona, zatim Helen Delić Bentli, Zvonka Bogdana, Miru Stupicu i druge ličnosti za izuzetne zasluge u svojoj delatnosti.

Spisak odlikovanih dostupan je na sajtu predsednika Republike.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply