Predizborna kampanja: Vulin posetio Gerontološki centar u Kruševcu

Aleksandar Vulin

VULIN SA STARIMA Otkrili ministru: U domu vladaju drugarstvo i ljubav – Ministar za rad Aleksandar Vulin posetio je danas Gerontološki centar u Kruševcu i tom prilikom rekao da je ove godine izdvojeno 400 miliona dinara za 122 opštine kako bi se podržali projekti socijalne zaštite u zajednici kojima je obuhvaćeno oko 40.000 korisnika.

Aleksandar Vulin

 

Kruševac je dobio najviše novca, srazmerno izdvajanjima lokalne samouprave, 14.095.000 dinara, a zahvaljujući tom novcu obezbeđena je i održivost dvadesetak postojećih usluga i stvorena mogućnost za uvodjenje novih.

 

„Sa ovih 400 miliona dinara koji smo odvojili za 122 opštine mi smo obezbedili nesmetan nastavak života i funkcionisanje u svojoj zajednici za više od 40.000 korisnika. Oni će moći i ove godine da računaju na usluge u zajednici“, rekao je Vulin nakon obilaska Gerontološkog centra.

Korisnici centra nisu krili oduševljenje što je ministar došao u posetu, hvalili su osoblje, hranu, lekare, a od ministra Vulina tražili da im pozdravi kolege političare u Beogradu – Vučića, Dačića… i da im kaže da i oni dođu da ih posete.

PROČITAJ JOŠ:  NOVI PRELETAČEVIĆ: Socijalista Miloš Milošević preleteo u SNS jato i odmah postavljen za vd direktora JP Poslovni centar u Kruševcu

Otkrili su ministru da se u domu lepo druže, da se tu javljaju i velike ljubavi poput Dragane Jovanović i Spomenka Gligorijevića koji su postali i cimeri u sobi, a ima i onih koji, kako kažu, neće javno da otkriju ljubav, uglavnom zbog dece.

Ministar Vulin kaže da svaki korisnik socijalne zaštite mora da ima maksimalno kvalitetne usluge, bez obzira gde živ i da je ministarstvo donelo odluku i pronašlo sredstva u budžetu kojim se lokalnim samoupravama pomaže da održe već postojeći nivo usluga u zajednici ali da ih i povećaju.

„Ove godine ministarstvo je odvojilo 400 miliona dinara, a ranijih godina je to bilo na nivou od 50 miliona dinara. Iduće godine imaćemo ista i veća sredstva, što znači da smo na putu da svaku uslugu koju imamo u zajednici učinimo održivom“, naglasio je ministar.

Sa dobijenim sredstvima Kruševac će, kako kaže moći da odži postojeće programe posebno program gerontodomaćica kojih trenutno ima 28 i koje pomažu najugroženijim gradskim ali i seoskim domaćinstvima.

Zamenica gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović objasnila je da će sredstva koja će biti prebačena tom gradu za usluge koje već rade i za neke nove usluge biti upotrebljena na najbolji mogući način.

PROČITAJ JOŠ:  Na sednici Skupštine grada koja je trajala kao maraton, izabrani novi direktori lokalnih javnih preduzeća i razmatrane mnoge druge tačke

„Mi ćemo se truditi da održimo postojeće usluge i eventualno pronadjemo način da ih proširimo“, rekla je Palurović.

Ona je podsetila da se trenutno u ovom gradu sprovode usluge gerontodomaćica, usluge podrške osobama sa invaliditetom, zatim usluge pratioca…

„Iz budžeta se finansira dvadesetak usluga i ova pomoć iz ministarstva je bila neophodna da sve te usluge održimo i proširimo“, kaže ona.

Direktorka gerontološkog centra Slavica Đurđević upoznala je goste sa radom ustanove – da je kapacitet centra 220 kreveta da je trenutno smešteno 180 korisnika, od toga 80 zavisnih, 50 poluzavisnih i 50 nezavisnih, o kojima brine 104 zaposlena radnika.

Izvor: Alo.rs

Link: http://www.alo.rs/otkrili-ministru-u-domu-vladaju-drugarstvo-i-ljubav/42294

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply