PREDIZBORNA KAMPANJA: Nutrihem došao da kupi HI Župu, nastavljaju se pregovori započeti od prethodnih izbora!

britanci-zupa

 

Britanski “Nutrihem” zainteresovan za kupovinu “Župe“, interesovanje pokazali pre prethodnih izbora pa sada ponovo pred predstojeće aprilske lolakne izbore! Ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, nakon razgovora sa turskim kompanijama, održali su juče sastanak sa britanskim investitorom „Nutrihem“, koji je takođe zainteresovan za kupovinu HI „Župa“. Indikativno je da u prethodnih 4 godine nije bilo pregovora o ulaganju u Kruševačku privredu, a da kakao se bliže izbori rastu i obećanja i pregovara se sa svime i o svačemu, a rezultata nigde!

britanci-zupa

 

Ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, nakon razgovora sa turskim kompanijama, održali su juče sastanak sa britanskim investitorom „Nutrihem“, koji je takođe zainteresovan za kupovinu HI „Župa“.

Kompanija „Nutrihem“ zauzima vodeće mesto u svetu u prodaji sulfata, pesticida i ksantata, sa izvozom u preko 70 zemalja. Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji potpisan između ove kompanije i HI „Župa“, obezbedio je intenzivniju proizvodnju plavog kamena, a u obrtna sredstva i neophodne investicije uložena su znatna sredstva, kažu u Gradskoj upravi Kruševca.

S obzirom na obostrano uspešnu saradnju, „Nutrihem“ je zainteresovan za kupovinu „Župe“ i u razgovorima sa stečajnom upravnicom dogovoreno je da se
do 5. februara izvrši procena celokupne vrednosti imovine HI „Župa“ koja će se prodati u celini. Dogov oreno je da se posredstvom Agencije za privatizaciju prodaja a izvrši do 5. marta. U tom slučaju, rok za uplatu sredstava je 15. mart.

PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju

Ukoliko se realizuje kupovina, planovi „Nutrihema“ koji se odnose na poslovanje za period do 2019. bi obuhvatili ulaganja u remont postojeće, modernizaciju i nabavku nove opreme po EU standardima, povećanje izvoza i porast broja zaposlenih, kao i potencijalno proširenje pogona u skladu sa osvajanjem nove proizvodnje.

Dogovorima sa predstavnicima britanskog „Nutrihema“ prisustvovala je i stečajni upravnik HI “Župa” Sonja Veselinović.

 

Saznjanja do kojih smo mi došli o kompaniji „Nutrihem“ drastično odudaraju od ovoga što je saopštila gradska uprava, štaviše, ispostaviće se da gradska uprava ne govori istinu. Ali o tome drugom prilikom, pošto proverimo sve činjenice.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply