Povećan broj kriminalnih dela i težih saobraćajnih udesa u gradu

saobraćajna_policija

Na području Policijske uprave Kruševac u prva tri meseca ove godine evidentirano je 17% više krivičnih dela iz svih oblasti kriminala nego u istom periodu prošle. U oblasti javnog reda i mira nije bilo pojava i događaja koji bi izazvali veće uznemirenje građana tako da se beleži smanjenje ukupnog broja prekršaja za skoro 20%. U prva tri meseca evidentiran je i veći broj saobraćajnih prekršaja i poginulih lica.

saobraćajna_policija

Tokom prva tri meseca 2013. godine, u oblasti opšteg kriminaliteta evidentirana su 384 krivična dela ili 37, 14% više nego u istom periodu prošle. „Prema strukturi krivičnih dela evidentirano je 17 krivičnih dela protiv života i tela, 18 protiv braka i porodice i najbrojnija su krivična dela imovinskog kriminala“, kaže načelnik PU Kruševac Miljan Petrović.

U radu na suzbijanju narkokriminala otkriveno je 35 krivičnih dela u vezi droge i zaplenjeno je više od 2,5 kg droge i 120 komada različitih narkotika.

Prioritet u radu, kako Ministarstva unutrašnjih poslova tako i Policijske uprave Kruševac, predstavljaju aktivnosti na suzbijanju korupcije tako da je u prva tri meseca 2013. godine evidentirano je 29 krivičnih dela a najbrojnija su zlouptreba službenog položaja i pronevera.

U oblasti reda i mira nije bilo pojava i događaja koji bi izazvali veće uznemirenje građana tako da se beleži smanjenje broja prekršaja za skoro 20%.

U periodu januar-mart zabeležen je veći broj saobraćajnih nezgoda i poginulih lica. „U ovom periodu imali smo četiri poginula lica“, rekao je načelnik Petrović i dodao da su najbrojniji prekršaji su upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom ili pod dejstvom alkohola kao i nevezivanje sigurnosnog pojasa. U narednom periodu saobraćajna policija pojačaće kontrolu saobraćaja na najkritičnijim mestima.

Izdato je više od 4600 ličnih karata, oko 2000 putnih isprava, preko 5000 saobraćajnih, skoro 3600 vozačkih i oko 500 probnih vozačkih dozvola. Sumirajući statističke podatke stanja javne bezbednosti na području Policijske uprave Kruševac, načelnik Petrović istakao je da u protekloj deceniji 2012. godina bila najpovoljnija.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply