Potpisani ugovori za donaciju plastenika socijalno ugroženim porodicama

PLASTENICI ZA 22 SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE: Nemačka organizacija ASB u Kruševcu

ПЛАСТЕНИЦИ ЗА 22 СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ: Немачка организација АСБ у КрушевцуFoto: Protokol grada

ČLANOVI 22 socijalno ugrožene porodice u Kruševcu potpisali su danas ugovore o donaciji plastenika i poljoprivredne mehanizacije u okviru programa nevladine organizacije – Arbeiter Samariter Bund (ASB) i lokalne samouprave.

Kako je predočeno prilikom potpisivanja, ASB će pod okriljem prohekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji”,osim u Kruševcu, podeliti više od 80 ekonomskih grantova koji podrazumevaju plastenike sa sistemom “kap po kap”, u Beloj Palanci, Lučanima i Čoki.

– Svi korisnici imaće terenske obuke iz osnove plasteničke proizvodnja, kako bi se na praktičan način upoznali sa radom, kao i potencijalnim rizicima i problemima sa kojima mogu da se susretu kao proizvođači-napominje Gordan Velev, direktor Kancelarije ASB u Beogradu,podvlačeći značaj dugogodišnje saradnje sa gradom Kruševac na projektima ekonomskog osnaživanja građana,kao i ekonomska ulaganja Vlade Nemačke.

Foto: Protokol grada

Gradonačelnica Kruševca navodi da za program već godinama vlada veliko interesovanje,kao i da se nada da će saradnja sa ASB-om biti nastavljena. U Gradskoj upravi ističu da ASB i nemačko Ministarstvo spoljnih poslova godinama pomažu socijalno ugroženim porodicama i marginalnim grupama, kao i da su samo za tekući šrojekat izdvojili oko 187.000 evra-duplo više u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/919671/plastenici-22-socijalno-ugrozene-porodice-nemacka-organizacija-asb-krusevcu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply