Potpisani ugovori o opremanju regionalnih startap centara

Država daje 25 miliona za opremanje startap centara

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj nabaviće integrisani sistem komunikacije za potrebe regionalnih inovacionih startap centara za 25 miliona dinara.

Ugovor potpisan 16. decembra podrazumeva nabavku opreme i njenu ugradnju, odnosno umrežavanje celog sistema. Posao je dobila kompanija LOGO iz Beograda.

Regionalni startap centri u Srbiji otvoreni su tokom leta 2019. godine u osam gradova: Čačku, Zrenjaninu, Pirotu, Subotici, Gornjem Milanovcu, Valjevu, Kruševcu i Staroj Pazovi.

Takođe, u konkursnoj dokumentaciji se kao centar navodi i lokacija za umreženje startap inovacionih centara sa jedinicom u Kabinetu ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u Beogradu.

Svaki od centara izvan Beograda treba da bude opremljen svičevima, bežičnim pristupnim tačkama i pametnim video konferencijskim tablama, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Prema podacima koje je izneo Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, izvoz IT sektora Srbije vredeo je 1,15 milijardi evra u 2018. godini.

Izvor: https://novaekonomija.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply